Kolmen juuston piiras porosalaatilla

juustopiirakka
Ainekset

8 annosta

Pohja

2 ¾ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

75 g voita

100 g tuorejuustoa (esim. mascarponea)

4—5 rkl jääkylmää vettä

Täyte

2—3 (noin 300 g) sipulia

4 valkosipulinkynttä

1—2 rkl öljyä

2 kananmunaa

1 dl kermaa

150 g mascarponea

100 g raastettua parmesaania

100 g raastettua pecorinoa

1 ½ tl timjamia

½ tl mustapippuria

½ tl suolaa

Päälle

100 g kylmäsavustettua poronpaistia

1 ps (noin 100 g) salaattisekoitusta

Kastike

½ dl oliiviöljyä

¼ dl valkoviinietikkaa

1 tl dijoninsinappia

½—1 tl sitruunankuorta raastettuna

ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Hämäränhyssyn herkkuhetkiin - Kolmen juuston piiras

Iltojen hämärtyessä mieli halajaa takkatulen loisteeseen ja punaviinilasin ääreen. Täyteläisen amaronelasillisen kylkeen sopii suussa sulavan juustoinen italialaispiiras, joka saa suomisärmää porosalaatista – mikä makupari!

  1. MITTAA kulhoon pohjataikinan jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu voi. Nypi se jauhoseokseen murumaiseksi seokseksi.
  2. LISÄÄ juusto sekä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin rauhoittumaan.
  3. KUORI ja viipaloi sipulit. Hauduta ne pannulla öljyssä kuultaviksi.
  4. RIKO kulhoon munat. Sekoita mukaan kerma, tuorejuusto, juustoraasteet ja mausteet.
  5. KAULI taikina kahden leivinpaperin välissä 29 x 21 cm vuokaan. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan odottaa uunin lämpenemistä kylmässä.
  6. PAISTA pohjaa ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  7. LEVITÄ puolikypsän taikinan päälle sipulisilppu ja lopuksi muna-juustoseos.
  8. VÄHENNÄ lämpöä 180-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin.
  9. LEIKKAA poro ohuiksi suikaleiksi.
  10. SEKOITA lihasuikaleiden joukkoon salaattisekoitus.
  11. MITTAA kastikeainekset purkkiin ja ravista keskenään. Pyöräytä se salaattisekoituksen joukkoon.
  12. SOMISTA haalea piiras osalla salaattia ja tarjoa loppu erikseen lisänä.
  13. NAUTI piiras viikunaisen, mausteisen ja täyteläisen Tommasi Amarone della Valpolicella Classico

VINKKI! 

  • Tee pohja piirasvuokaan valmiiksi jo edellisenä iltana. Raasta myös juustot ja hauduta sipulit. Näin saat piiraan syntymään näppärästi vieraita odotellessa.
  • Jos piirasvuokasi on korkeareunainen, voit lisätä täytteeseen 1 munan ja 1 dl kermaa.
Lisää herkullisia reseptejä löytyy täältä!

Suositukset

Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiiviistä, mausteisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille.

92 p. James Suckling

Helsingin Sanomat Amarone-testi: ****-tähteä, sija 2.

39,99 €/0.75l

Italia 45,98€