Grillattua siikaa Välimeren tapaan & hyrskypotut

4 annosta
Grillattu siika4 annoskokoista siikaa tai 2 kokonaista siikaa
sormisuolaa
oliiviöljyä
Tilli-gremolata2 dl silputtua tilliä
2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
3 valkosipulinkynttä
Hyrskypotut1 kg uusia perunoita
vettä, 1 tl suolaa
Lisäksi
4 sipulinvartta tai kevätsipulia
1 dl silputtua tilliä (tai yrttejä valintasi mukaan)
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
50 g voita
Grillattu siika
- Suomusta kalat tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se.
- Hiero kalojen pintaan ja vatsaan sormisuolaa ja oliiviöljyä.
- Tee gremolata. Hienonna tilli ja valkosipulinkynnet, raasta (luomu)sitruunan kuoret. Sekoita ainekset keskenään.
- Täytä kalojen vatsat gremolatalla. Tee nahkaan muutama viilto veitsellä ja kaada pinnalle vielä oliiviöljyä. Pane kalat grillivuokaan ja kypsennä grillissä kansi päällä matalla teholla noin 15 minuuttia. Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa kokeillessa.
Vinkki! Voit kypsentää kalat myös 225-asteisessa uunissa noin vartin verran. Mikäli haluat kalojen saavan pintaväriä, käytä grillivastusta.
Hyrskypotut
- Pese perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
- Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kiehuessa.
- Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma tai smetana sekä pehmeä voi perunoiden joukkoon.
- Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoa heti.
Tarjoile grillattu siika ja hyrskypotut Viinilehden Vuoden 2020 valkoisen hanaviinin Tommasi Pinot Grigion kanssa!
Reseptistä vastaa ihana Kotilieden Himahella-blogin Tiina. Tutustu Tiinan muihin resepteihin Kotilieden sivuilla!
Suositukset

Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus
Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini 2020
Pohjoisitalialainen trooppisen hedelmäinen, pyöreän suutuntuman omaava pinot grigio, joka hanapakkauksensa ansiosta kulkee helposti mukana myös piknikille ja veneeseen!
Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu trooppisille hedelmille, persikalle, päärynälle ja lajikkeelle tyypillisesti hieman mausteiselle. Suussa viini on kuiva, mutta pieni määrä jäännössokeria tekee suutuntumasta pyöreämmän, sopivamman sellaisenaan nautittavaksi, myöskin kohtuullisen hapokkuutensa ansiosta.
Viini sopii hyvin grillatuille kaloille ja mausteisillekin, mutta kevyille ruoille. Retkievääksi voidaan pakata myös sillivoileipiä tai kylmäsavulohta, salaattia ja muita kevyen kesäisiä pikkusuolaisia. Suosittelemme kokeilemaan myös aasialaisen, kevyen kalaa ja riisiä sisältävän ruoan kanssa!
Viinilehti: “**** -tähteä”, “Harmoninen, laadultaan erinomainen”, “Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ”