Sacherkakku

sacherkakku
Ainekset

10-12 annosta

Pohja

4 munaa

2 dl sokeria

200 g voita

200 g tummaa taloussuklaata

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus

3/4 dl vettä

2 rkl sokeria

½ dl tummaa rommia tai konjakkia

Täyte

noin 2 dl aprikoosimarmeladia

Kuorrutus

200 g tummaa taloussuklaata

1 tl voita

½ dl kevytkermaa

Tiina Rantasen helppo  ja herkullinen sacherkakkuresepti 

Aito sacherkakku on herkku, joka kelpaa kuninkaallisillekin. Tiina Rantasen helpolla, suussasulavan herkullisella reseptillä onnistut varmasti, olitpa aloitteleva leipuri tai todellinen jauhopeukalo. Kokeile tätä helppoa ohjetta ja nauti suussa sulavasta kakusta!

Sacherkakun valmistusohje

Pohjan valmistus: 

  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. 
  2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta ja suklaa-voisulaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
  3. Leikkaa pohja täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Kostuta halutessasi pohja rommivedellä. Aito sacherkakku ei perinteisesti vaadi kostutusta, mutta kostutettuna kakku on mehevämpi.

Täyttäminen: 

Levitä 2/3 aprikoosimarmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.

Kuorrutus: 

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa kuorrutusta varten. Lisää huoneenlämpöinen kerma, sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaisesti.

Viinisuositus Sacherkakulle

Suositusviiniksi sacherkakulle valitsimme Graham's Late Bottled Vintage Portin. Nautinnollisia herkutteluhetkiä!

Sacherkakku on wieniläinen klassikko

Sacherkakku on itävaltalainen klassikko, jonka juuret juontavat vuoteen 1832. Tämän ikonisen jälkiruoan loi nuori leipurioppilas Franz Sacher, joka työskenteli ruhtinas Klemens von Metternichin keittiössä Wienissä. Metternichin käskystä valmistettu suklaakakku saavutti heti suurta suosiota, ja siitä tuli nopeasti yksi Itävallan tunnetuimmista leivonnaisista. Aidon sacherkakun salaisuus piilee sen yksinkertaisuudessa: täyteläinen suklaakakkupohja, herkullinen aprikoosimarmeladitäyte ja ylellinen suklaakuorrutus. Nykyään sacherkakku on suosittu herkku ympäri maailmaa, mutta sitä sitä tarjoillaan edelleen myös Wienin kuuluisassa Hotel Sacherissa, joka on säilyttänyt kakun alkuperäisen reseptin jo yli 180 vuoden ajan.

Suositukset

Graham's Late Bottled Vintage Port

Graham's Late Bottled Vintage Port

Graham’s Late Bottled Vintage Port (LBV) on laatuviini, joka sekoitetaan erinomaisen satovuoden parhaista viineistä. Toisin kuin kaksivuotiaana pullotettava “aito” vuosikertaportviini, LBV kypsyy neljästä kuuteen vuotta vanhoissa tammitynnyreissä; siitä termi ‘late bottled’.

Portugali 25,69€