Sinihomejuustokakku ja tuoreet marjat
Ainekset
4 hengelle
50 g voita
8 digestive-keksiä
200 g pehmeää sinihomejuustoa (esim. Saint Agur tai Gorgonzola)
1 dl mascarpone
1 rkl hunajaa
1 dl kevyesti vatkattua kermaa
2 dl vadelmia, mustikkaa tai nektariineja
Tämä helppo sinihomejuustokakku tuoreiden marjojen kera valmistuu käden käänteessä:
- Sulata voi. Murusta keksit esim. tehosekoittimessa. Sekoita voi ja keksimurut ja laita kylmään vähintään tunniksi. Nypi massasta reiluja keksipaloja.
- Sekoita sinihomejuusto, mascarpone ja hunaja. Kääntele sekaan kevyesti vatkattu kerma.
- Laita annoslasiin vuorotellen keksimurupaloja ja juustomassaa. Laita kylmään odottamaan tarjoilua.
- Juuri ennen kuin tuot annokset tarjolle, koristele marjoilla ja/tai nektariineilla.
Suositusviini: Graham's Late Bottled Vintage Port 2012
Julkaistu 8/2017