Gino

hedelmä jälkiruoka
Ainekset

Aika 30 min

6 annosta

Gino

puolikas galiameloni

12 isoa mansikkaa

2 kiwihedelmää

2 kovahkoa banaania

1 dl kuohukermaa

6 puista varrastikkua

Suklaakerma

75 g valkoista suklaata

2 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1 dl turkkilaista jogurttia

Strösseli

70 g paahdettuja ja kuorittuja pistaasipähkinöitä

1 ruukku minttua

yhden limen kuori raastettuna

3 rkl paahdettuja kookoshiutaleita

Gino on ihanan yksinkertainen hedelmä jälkiruoka: hedelmäviipaleita grillataan, minkä jälkeen päälle kaadetaan ihanaa suklaakermaa!

  1. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
  2. Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Kääntele joukkoon jogurtti ja viimeiseksi suklaa. Laita viileään.
  3. Rouhi pähkinät. Ota mintturuukusta erilleen mintunlehtiä koristelua varten, hienonna loput karkeasti ja sekoita pähkinöiden, limenkuoriraasteen ja kookoshiutaleiden kanssa.
  4. Kuori ja paloittele hedelmät, paitsi mansikat, isoiksi paloiksi. Kääntele hedelmäpalat kermassa ja pujota liotettuihin puutikkuihin. Grillaa vartaita kunnes hedelmät pehmenevät.
  5. Laita tikut hedelmineen vadille. Ripota päälle strösseli ja mintunlehdet. Tarjoile suklaakerman kera.
Julkaistu 6/2017