Kanatacot
8 pientä pehmeää tortillaa
4 ohutta kanafilettä
2 munaa
3 dl pankojauhetta (tai korppujauhetta)
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 rkl sormisuolaa
1 tl vastajauhettua mustapippuria
1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä friteeraukseen
Guacamole3 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
1 tomaatti
1,5 limen mehu
sormisuolaa
Paahdettu maissisalsa1 prk maissia (sisältöä 340 g)
2 salaattisipulia
1 chili
1 tomaatti
2 rkl tuoretta korianteria
oliiviöljyä
sormisuolaa
Schirachamajoneesi2 dl majoneesia (Hellman’s)
3-4 tl shiracha – kastiketta
Kanatacot, paahdettu maissisalsa, guacamole ja schirachamajoneesi...niistä on herkullinen meksikolainen ilta tehty!
Ja tietenkin viinistä... Kurkkaa TOP3 suosikkiviinit tacoille!
Maissisalsa
Paista maissia pannulla öljyssä kunnes se saa kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä. Hienonna sillä välin salaattisipulit hienoksi, ota chilistä siemenet pois ja hienonna pieneksi. Halkaise tomaatti, kaavi siemenet pois ja pilko pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki ainekset, mausta lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella sormisuolaa.
Guacamola
Halkaise avokadot, poista kivi ja ota lusikalla liha irti kuoresta. Muussaa haarukalla. Raasta sekaan avokado. Halkaise tomaatti, ota siemenet pois ja pilko pieneksi. Lisää avokadomassaan. Lisää limen mehu ja suolaa maun mukaan.
Shirachamajoneesi
Sekoita majoneesi ja schiracha. Laita ensin vähemmän shirachaa ja lisää tarvittaessa.
Kana
Leikkaa kanafileet poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita. Vispaa munat kulhossa. Sekoita pankojauho suolan, mustapippurin ja juustokuminan kanssa. Kääntele kanapalat ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoseoksessa. Kuumenna öljy padassa kunnes lämpötila on 175 astetta, mittaa lämpö mittarilla tai laita leipäpala öljyseokseen, kun se nopeasti tulee kullanruskeaksi, on öljy sopivan lämmintä. Friteeraa kanapalat öljyssä vähän kerralaan. Ota palat pinseteillä tai reikäkauhalla öljystä ja anna valua talouspaperin päällä. Lämmitä tortillat kevyesti, laita päälle kanapaloja, maissisalsaa, guacamolea ja shirachamajoneesia.