Kanataco resepti

star

5.0

1 arvio

kanataco resepti
Ainekset

8 pientä pehmeää tortillaa

4 ohutta kanafilettä

2 munaa

3 dl pankojauhetta (tai korppujauhetta)

1 rkl jauhettua juustokuminaa

1 rkl sormisuolaa

1 tl vastajauhettua mustapippuria

1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä friteeraukseen

Guacamole

3 avokadoa

1 valkosipulinkynsi

1 tomaatti

1,5 limen mehu

Pieni punasipuli tai salottisipuli

Tuoretta chiliä maun mukaan

sormisuolaa

pippuria

Paahdettu maissisalsa

1 prk maissia (sisältöä 340 g)

2 salaattisipulia

1 chili

1 tomaatti

2 rkl tuoretta korianteria

oliiviöljyä

sormisuolaa

Srirachamajoneesi

2 dl majoneesia  (Hellman’s)

3-4 tl sriracha-kastiketta

Kanataco resepti kruunataan maissisalsalla, guacamolella ja srirachamajoneesilla

Kanatacot, paahdettu maissisalsa, guacamole ja srirachamajoneesi...niistä on herkullinen meksikolainen ilta tehty! Tämä kanataco resepti valmistuu kädenkäänteessä.

Kanataco valmistusohje

  1. Leikkaa kanafileet poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita.
  2. Vispaa munat kulhossa.
  3. Sekoita pankojauho suolan, mustapippurin ja juustokuminan kanssa.
  4. Kääntele kanapalat ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoseoksessa.
  5. Kuumenna öljy padassa kunnes lämpötila on 175 astetta, mittaa lämpö mittarilla tai laita leipäpala öljyseokseen, kun se nopeasti tulee kullanruskeaksi, on öljy sopivan lämmintä.
  6. Friteeraa kanapalat öljyssä vähän kerrallaan.
  7. Ota palat pinseteillä tai reikäkauhalla öljystä ja anna valua talouspaperin päällä.
  8. Lämmitä tortillat kevyesti, laita päälle kanapaloja, maissisalsaa, guacamolea ja srirachamajoneesia.

Maissisalsa valmistusohje

  1. Paista maissia pannulla öljyssä kunnes se saa kauniin kullanruskean värin.
  2. Anna jäähtyä.
  3. Hienonna sillä välin salottisipulit hienoksi, ota chilistä siemenet pois ja hienonna pieneksi.
  4. Halkaise tomaatti, kaavi siemenet pois ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  5. Hienonna korianteri.
  6. Yhdistä kaikki ainekset, mausta lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella sormisuolaa.

Guacamole valmistusohje

  1. Halkaise avokadot, poista kivi ja ota lusikalla liha irti kuoresta.
  2. Muussaa haarukalla.
  3. Raasta sekaan valkosipuli.
  4. Halkaise tomaatti, ota siemenet pois ja pilko pieneksi.
  5. Pilko chili pieneksi
  6. PIlko sipuli pieneksi
  7. Lisää kaikki raaka-aineet avokadomassaan.
  8. Lisää limen mehu, suolaa ja pippuria maun mukaan.

Srirachamajoneesi valmistusohje

  1. Sekoita majoneesi ja sriracha
  2. Laita ensin vähemmän srirachaa ja lisää tarvittaessa