Viinit Street Foodille
Mikä viini burgerille, tapakselle, pitalle tai pizzalle?
Street Food – yksinkertaista mutta herkullista, eikö totta?
Mutta millaista viiniä näiden Street Food henkisten ruokien kanssa tulisi nauttia? Jotain monipuolista, mutta ei liian tyyristä kenties?
Valitsimme kolme loistavaa viiniä, jotka sopivat sormiruokanakin tunnettujen herkkujen kylkeen!
Mitä viiniä millekin ruoalle? Syö & Juo -osiosta takuuvarmat viinivalinnat klassikkoruokien kylkeen!
Tästä vielä mukaan Mari Moilasen burgerit karamellisoidulla bbq-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla
Suositukset
Zenato Valpolicella Superiore
Pizzan ja pastan ehdoton viinikaveri
Valpolicella-viinit ovat perinteikkäitä ja monikäyttöisiä ruokaviinejä. Alueen ilmastoon vuosisatojen aikana sopeutuneet lajikkeet tuottavat marja-aromisia, ryhdikkään hapokkaita ja pehmeän tanniinisia punaviinejä, jotka edelleen pyöristyvät kypsyessään tynnyreissä ja pulloissaan. Superiore-merkintä ansaitaan tiiviillä laadulla ja pidemmällä tammitynnyrikypsytyksellä. Zenaton Valpolicella Superiore onkin täyteläinen, ryhdikäs, mutta pyöreä viini. Aromeista löytyy kypsiä marjoja kuten luumua, karhunvatukkaa ja maraschino-kirsikkaa sekä alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta ja yrttejä. Jälkimakua siivittää hento nahkaisuus ja tammisuus.
Raimat Abadia Crianza Organic
Punaviiniä tapaksille
Kuuman kasvukauden aromaattisiksi rikastamat luomurypäleet poimitaan viileään yöaikaan, ja poimittuja rypäleitä käytetään kuorineen terästankeissa 10 päivää. Sen jälkeen viiniä kypsytetään amerikkalaisissa tammitynnyreissä 14 kuukautta ja suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä puoli vuotta.
Viinissä on runsas suutuntuma ja tasapainoiset tanniinit. Maku miellyttävän pyöreä ja kevyen tamminen, ja pitkä. Siinä aistii karhunmarjaa ja karpaloa. Se on hyvä valinta esimerkiksi grillilihalle ja tummalihaisille padoille, koville juustoille ja paahdetuille kasviksille.
Plan B Shiraz
Burgereiden luottokaveri
Pyöreä ja pehmeä punaviini, joka ei välttämättä kaipaa ruokaa. Maltillinen hapoiltaan ja tanniineiltaan. Keskisyvän rubiininpunaisessa punaviinissä tuoksuu hillottu mustikka ja mustaherukka, kuivattu luumu, vanilja sekä tammi. Maultaan se on muhkean marjainen, keskihapokas, keskitanniininen, lämmin ja pyöreä.
Zenato Valpolicella Superiore
Pizzan ja pastan ehdoton viinikaveri
Valpolicella-viinit ovat perinteikkäitä ja monikäyttöisiä ruokaviinejä. Alueen ilmastoon vuosisatojen aikana sopeutuneet lajikkeet tuottavat marja-aromisia, ryhdikkään hapokkaita ja pehmeän tanniinisia punaviinejä, jotka edelleen pyöristyvät kypsyessään tynnyreissä ja pulloissaan. Superiore-merkintä ansaitaan tiiviillä laadulla ja pidemmällä tammitynnyrikypsytyksellä. Zenaton Valpolicella Superiore onkin täyteläinen, ryhdikäs, mutta pyöreä viini. Aromeista löytyy kypsiä marjoja kuten luumua, karhunvatukkaa ja maraschino-kirsikkaa sekä alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta ja yrttejä. Jälkimakua siivittää hento nahkaisuus ja tammisuus.
Raimat Abadia Crianza Organic
Punaviiniä tapaksille
Kuuman kasvukauden aromaattisiksi rikastamat luomurypäleet poimitaan viileään yöaikaan, ja poimittuja rypäleitä käytetään kuorineen terästankeissa 10 päivää. Sen jälkeen viiniä kypsytetään amerikkalaisissa tammitynnyreissä 14 kuukautta ja suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä puoli vuotta.
Viinissä on runsas suutuntuma ja tasapainoiset tanniinit. Maku miellyttävän pyöreä ja kevyen tamminen, ja pitkä. Siinä aistii karhunmarjaa ja karpaloa. Se on hyvä valinta esimerkiksi grillilihalle ja tummalihaisille padoille, koville juustoille ja paahdetuille kasviksille.
Plan B Shiraz
Burgereiden luottokaveri
Pyöreä ja pehmeä punaviini, joka ei välttämättä kaipaa ruokaa. Maltillinen hapoiltaan ja tanniineiltaan. Keskisyvän rubiininpunaisessa punaviinissä tuoksuu hillottu mustikka ja mustaherukka, kuivattu luumu, vanilja sekä tammi. Maultaan se on muhkean marjainen, keskihapokas, keskitanniininen, lämmin ja pyöreä.