Viini pizzalle – 3 erilaista juomaa erilaisille pizzoille

viini pizzalle

Mikä viini pizzalle sopisi? Entäs millainen olut?

Pizzojen makumaailmat vaihtelevat paljon, minkä vuoksi valitsimmekin kaksi viiniä ja yhden oluen erilaisten pizzojen kumppaneiksi. Klassisten italialaisten pizzojen kanssa maistuu erityisesti kevyehkö punaviini kuten Valpolicella. Jos kuitenkin olet tuhdimman punaviinin ystävä, kannattaa se parittaa myös tuhdimpien makkarapizzojen kanssa. Vai oletko kenties oluen ystävä? Nappasimme tällä kertaa suosituksiimme myös yhden oluen kasvispizzojen rinnalle.

Pizzauunit tulille ja nappaa alta sinun pizzallesi sopiva viini!

Psst! Herkulliset pizzareseptit löydät tietenkin K-Ruoasta

Lisää viinin ja ruoan yhdistämistä täältä!

Suositukset

Zenato Rosso Veneto

Zenato Rosso Veneto

Makkarapizzat

Mielitkö täyteläisempää punaviiniä ja tuhtia mausteista pizzaa? Tässä on nappipari!

Zenato Veneto Rosso on Parziale Appassimento, joka viittaa siihen, että osa viiniin käytetyistä rypäleistä on kuivatettuja. Pehmeä, keskitäyteläinen maku, jossa pehmeät tanniinit ryhdittävät viiniä ja luovat hyvän rakenteen. Kuivatetut rypäleet tuovat viiniin pyöreää hedelmäisyyttä sekä hentoa makeutta, minkä vuoksi viini nauttii mausteisempien makkarapizzojen seurasta.

Italia 13,99€
Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Margherita-/Kinkkupizza

Oletko klassikkojen ystävä? Margherita pizzan kanssa maistuu tällöin Tommasin Valpolicella!

Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on nappivalinta italialaisille herkuille kuten margheritapizzoille sekä kinkkupizzoille. Monikäyttöinen ja laadukas punaviini viikonlopun pizzailtoihin!

Italia 14,79€
Brunehaut Blanche Organic

Brunehaut Blanche Organic

Kasvispizzat

Vai olisiko tällä kertaa oluen vuoro? Gluteeniton luomuolut Belgiasta on oiva pari kasvispizzojen kanssa.

Klassinen belgialainen vehnäolut tuoksuu kepeän ohraiselle, mandariinille ja sitruunalle. Suussa kuiva, kevyt, sitruunaisen raikas, omenainen ja keveän maltainen. Lopuksi maku terävöityy humalan miellyttävästä jälkimausta. Passeli pari etenkin kevyemmille kasvispizzoille, mutta maistuu myös sellaisenaan!

Belgia 4,40€