Härkätartaria ja perunaröstiä
400 g härän paistia (esimerkiksi flank)
1 punasipuli
3 rkl kapriksia
5 rkl hienonnettu ruohosipulia
Suolaa ja mustapippuria myllystä ja oliiviöljyä maustamiseen
Perunaröstin ainekset500 g jauhoisia perunoita (esimerkiksi rosamunda)
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Voita ja öljyä paistamiseen
Suomen Bocuse d’Or -kilpailun edustaja Johan Kurkela suunnitteli maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille kolmen ruokalajin menuun. Alkuruoaksi Johan valitsi klassisen härkätartarin ja perinteisen perunaröstin.
Härkätartar ohjeet:
- Kuutioi liha peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja jauha lihamyllyllä karkeaksi. Jos et omista lihamyllyä voit kuutioida lihan pieniksi kuutioiksi tai raaputtaa lihan veitsellä tartariksi.
- Mausta liha suolalla, mustapippurilla ja tilkalla oliiviöljyä niin, että saat aikaan irtonaisen tartarin.
- Hienonna kapris, ruohosipuli ja punasipuli.
Perunaröstin ohjeet:
- Raasta peruna karkealla raastimella, purista peruna keittiöpyyhkeen sisällä kuivaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Jaa massa viiteen osaan ja paista miedolla lämmöllä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta, aseta talouspaperille tai keittiöpyyhkeelle kuivumaan.
Esillepano:
- Lusikoi tartar perunaröstin päälle ja koristele hienonnetuilla puna- ja ruohosipulilla sekä kapriksilla.