Härkätartaria ja perunaröstiä

star
härkätartar ja perunarösti
Härkätartarin ainekset

400 g härän paistia (esimerkiksi flank)

1 punasipuli

3 rkl kapriksia

5 rkl hienonnettu ruohosipulia

Suolaa ja mustapippuria myllystä ja oliiviöljyä maustamiseen

Perunaröstin ainekset

500 g jauhoisia perunoita (esimerkiksi rosamunda)

Suolaa ja mustapippuria myllystä

Voita ja öljyä paistamiseen

Suomen Bocuse d’Or -kilpailun edustaja Johan Kurkela suunnitteli maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille kolmen ruokalajin menuun. Alkuruoaksi Johan valitsi klassisen härkätartarin ja perinteisen perunaröstin.

Härkätartar ohjeet:

  • Kuutioi liha peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja jauha lihamyllyllä karkeaksi. Jos et omista lihamyllyä voit kuutioida lihan pieniksi kuutioiksi tai raaputtaa lihan veitsellä tartariksi.
  • Mausta liha suolalla, mustapippurilla ja tilkalla oliiviöljyä niin, että saat aikaan irtonaisen tartarin.
  • Hienonna kapris, ruohosipuli ja punasipuli.

Perunaröstin ohjeet:

  • Raasta peruna karkealla raastimella, purista peruna keittiöpyyhkeen sisällä kuivaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Jaa massa viiteen osaan ja paista miedolla lämmöllä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta, aseta talouspaperille tai keittiöpyyhkeelle kuivumaan.

Esillepano:

  • Lusikoi tartar perunaröstin päälle ja koristele hienonnetuilla puna- ja ruohosipulilla sekä kapriksilla.

Suositukset

Moët & Chandon Impérial Brut

Moët & Chandon Impérial Brut

Brut Impérial on Moët & Chandon talon osaamisen taidonnäyte, joka luodaan uudelleen joka vuosi. Samppanja yhdistää harmonisesti rypälelajikkeiden, kylien ja kolmen peräkkäisen sadon monimuotoisuuden.

Ranska 59,69€