Pasta primavera
Valmistusaika 30 min
4 annosta
300 g linguine- pastaa
1 nippu vihreää parsaa pilkottuna noin 2-3 cm paloiksi
150 g sokeriherneitä
1 parsakaali, nuput ja varsiosa ohuiksi viipaleiksi viipaloituna
1 dl pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
2 dl ranskankermaa (crème fraiche)
1 ruukku basilikaa
yhden kokonaisen luomusitruunan kuori raastettuna
merisuolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
raastettua Västerbottensost-juustoa tai parmesaania
muutama basilikan lehti
krutonkeja
Pasta primavera yhdistää kevään ihanat vihreät maut!
Herkullinen pasta on pullollaan kauden parhaimpia vihanneksia, joita korostaa raikas sitruunan maku. Pasta primavera vie kielen mennessään ja sopii tarjoiltavaksi niin arkena kuin viikonloppuna.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä.
- Pastan kiehuessa paista kasvikset paistinpannulla muutamassa erässä. Mausta kevyesti suolalla ja nosta kasvikset syrjään odottamaan.
- Kuullota valkosipulia nopeasti pannulla. Lisää mukaan viini sekä ranskankerma ja anna niiden kiehua pari minuuttia.
- Lisää kasvikset, basilika ja sitruunankuori
- Nostele pasta kasvisten joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile heti raastetun Västerbottensost –juuston sekä krutonkien kera.
Viinisuosituksemme pastoille löydät täältä!
Julkaistu 5/2017