Klassinen crème brûlée
Ainekset
4 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
4 dl kermaa
1 vaniljatanko halkaistuna
ruokosokeria pinnalle
Ohje
- Kaada kerma kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.
- Anna lämmön nousta hiljakseen kunnes kerma kiehuu.
- Sekoita keskenään keltuaiset ja sokeri. Kaada kermaseos keltuaisseokseen niin, että vatkaat seosta reippaasti samalla.
- Kaada annosvuokiin siivilän läpi.
- Paista 95 asteen uuninlämmössä noin 1 tunti tai kunnes seos on jähmettynyt. Tähän asti voit tehdä annokset valmiiksi ja laittaa jääkaappiin.
- Juuri ennen tarjoilua ripottele annosvuokien päälle reilusti ruokosokeria ja polta sokeri joko kaasupolttimella tai sitten uunissa grillivastusten alla (250 astetta).
Suositusviinit: