Punaviinipohjainen sangria

punaviinipohjainen sangria
Ainekset

1 pullo  (0,75 l) punaviiniä (Raimat Abadia Crianza)

2 dl brandyä/konjakkia (valinnainen)

1 pullo sitruunalimonadia (1,5 l)

2-3 appelsiinin mehu 

1 rkl sokeria

Paljon jääpaloja

Viipaloituja hedelmiä kuten appelsiiniä, omenaa, päärynää, nektariinia, persikkaa

Punaviinipohjainen sangria valmistuu käden käänteessä

Espanjalainen sangria on punaviinipohjainen juoma, jonka valmistus vaihtelee makutottumuksien ja tietenkin tekijöidensä mukaan. Punaviinisangriassa käytetään usein myös väkevämpiä juomia, kuten brandyä tai konjakkia. Juomaan lisätään myös makua ja väriä tuomaan viipaloituja hedelmiä ja sokeria taikka hunajaa. Sangrian nimi viittaa juoman väriin, ja se juontaa juurensa espanjan kielestä, jossa "sangre" tarkoittaa verta.

Sangria on etenkin kesäkuukausina erinomainen viilentävä juoma. Koska resepti ei ole tiukasti määrätty, voit itse valmistaa juomasta juuri sinulle sopivan! Alkoholipitoisuutta voit laskea jättämällä juomasta pois brandyn/konjakin ja makeutta voit säätää sokerin/hunajan avulla.

Tämä punaviinisangria on helppo valmistaa suuremmalle seurueelle kannussa. Raimat Abadia Crianza punaviini sopii sangriaan erinomaisesti; espanjalaisena luomuviininä ja pyöreän pehmeänä sekä karhunmarjaisena ja karpaloisena viininä se sopii loistavasti kuumana kesäpäivänä sangrian joukkoon.

Ohjeet:

  • Tarvitset ison kannun/boolikulhon (nestettä tulee noin 2,5 l joten saa olla reiluhko kannu)
  • Lisää kaikki ainekset kannuun/kulhoon
  • Viipaloi haluamasi hedelmät ja lisää joukkoon.
  • Ja siinä se! Espanjalainen fiesta alkakoot!

Suositukset

Raimat Abadia Crianza Organic

Raimat Abadia Crianza Organic

Kuuman kasvukauden aromaattisiksi rikastamat luomurypäleet poimitaan viileään yöaikaan, ja poimittuja rypäleitä käytetään kuorineen terästankeissa 10 päivää. Sen jälkeen viiniä kypsytetään amerikkalaisissa tammitynnyreissä 14 kuukautta ja suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä puoli vuotta.

Viinissä on runsas suutuntuma ja tasapainoiset tanniinit. Maku miellyttävän pyöreä ja kevyen tamminen, ja pitkä. Siinä aistii karhunmarjaa ja karpaloa. Se on hyvä valinta esimerkiksi grillilihalle ja tummalihaisille padoille, koville juustoille ja paahdetuille kasviksille.

Espanja 11,98€