Bloody Mary

bloody mary resepti

Tämä Bloody Mary resepti on helppo valmistaa, ja se sopii täydellisesti niin aloittelijoille kuin kokeneillekin drinkkien sekoittajille. Bloody Mary -drinkki maustetaan reippaasti, sillä pelkkä maustamaton tomaattimehu on harvemmalle herkkua. Tässä reseptissä tomaattimehulle annetaan uutta eloa ja syvyyttä Worchestershire-kastikkeen, Tabascon ja mausteiden avulla.

Ainekset:

4 cl vodkaa

10 cl tomaattimehua

1 tl Worchestershire-kastiketta

1 tippa Tabascoa

pippuria ja suolaa

Koristeeksi: sellerin varsi

Ohjeet:

  1. Mittaa kaikki raaka-aineet shakeriin ja ravista jäiden kanssa. 
  2. Tarjoile highball-lasista sellerin varrella koristeltuna.

Bloody Mary on legendaarinen cocktail

Bloody Mary on yksi klassisimmista cocktail -juomista, jonka alkuperä on peitetty useilla legendoilla ja tarinoilla. Yksi yleisimmistä uskomuksista on, että juoma sai alkunsa 1920-luvulla New Yorkissa, kun baarimikko Fernand "Pete" Petiot loi sen Harry's New York Barissa. Alkuperäinen resepti sisälsi vain vodkaa ja maustamatonta tomaattimehua, mutta siitä kehittyi nopeasti monipuolinen ja monikerroksinen juoma, joka tunnetaan tänä päivänä. Väitetään myös, että:

  • Bloody Maryn nimi on peräisin 1900-luvun alusta, ja siihen liittyy muun muassa kuningatar Maria I, joka sai lempinimensä "Bloody Mary" verisen hallintokautensa vuoksi.
  • Bloody Mary on suosittu aamiaisjuoma, koska sillä sanotaan olevan parantavia ominaisuuksia juhlimisen jälkeiseen oloon.

Valmista täydellinen Bloody Mary valitsemalla laadukas ja pehmeä vodka, joka sekoittuu saumattomasti muiden ainesosien kanssa. Valikoimastamme löydät vodkia, jotka korostavat juoman täyteläisiä ja mausteisia makuja.

Bloody Maryn muunnokset

Bloody Maryn suosio on johtanut lukuisiin muunnelmiin ja versioihin ympäri maailmaa. Joitakin tunnetuimpia muunnelmia ovat:

  • Bloody Maria: Vodkan korvaa tequila.
  • Bloody Caesar: Vodkan korvaa rommi ja Worchestershire-kastikkeen lisäksi juomaan lisätään myös clamatokastiketta.
  • Bloody Bull: Lisätään lihaliemikuutiota tai -lientä.
  • Bloody Maria Verde: Lisätään avokadoa ja/tai vihreää chilisoosia.
  • Bloody Geisha: Vodkan korvaa sake ja juomaan lisätään wasabi-hunajaa.

Bloody Mary on maultaan mausteinen

Bloody Maryn maku on moniulotteinen ja tunnistettava. Tomaattimehu antaa sille raikkaan ja hedelmäisen pohjan, kun taas Worchestershire-kastike ja Tabasco tuovat mausteista potkua ja syvyyttä. Pippuri, suola ja muut mausteet täydentävät juoman makuprofiilia, luoden tasapainoisen ja herkullisen kokonaisuuden. Maun voimakkuus ja mausteisuus ovat muunneltavissa oman maun mukaan.

Tutustu muihin drinkkeihin!

Katso myös nämä drinkit