Vuohenjuustoinen BBQ-lohi
Ainekset
laktoositon, gluteeniton
4 annosta
4 palaa ( à 200 g) lohta
2 tl sormisuolaa
4 rkl ( noin 3/4 dl) grillikastiketta ( esim. Sweet Baby Ray´s Original BBQ )
200 g vuohenjuustoa
250 g terttukirsikkatomaatteja
Tiina Rantasen vuohenjuustoinen BBQ lohi valmistuu näin:
- Levitä jokaiselle kalapalalle hieman sormisuolaa ja reilu ruokalusikallinen grillikastiketta.
- Viipaloi vuohenjuusto neljään osaan eli noin 50 g pala/kalapala. Pane kalapalat ja terttukirsikkatomaatit grillialustalle.
- Pane lihalämpömittari paksuimpaan lohipalaan ja grillaa kunnes lihalämpömittari näyttää 42-55 astetta. Alemmassa lämpötilassa kala on juuri ja juuri kypsä, ylemmässä täysin kypsä, mutta yhä mehevä. Tämä vie aikaa noin 15 minuuttia.
- Jos haluat vuohenjuustoon kauniin rusketuksen, viimeistele ulkonäkö töhöttimellä. Voit myös valmistaa koko ruoan uunissa. Kypsennä lohta 225-asteessa noin 15 minuuttia ja käännä loppuvaiheessa uunin grillivastukset 250 asteeseen. Grillaa kunnes juusto saa väriä.
- Tarjoa BBQ-lohen kanssa keitettyjä uusia perunoita
Kurkkaa myös Tiinan helpot perunapizzat ja makkaratäytteiset grillipaprikat täältä!
Kokeile myös Teemu Laurellin ahvennyyttejä & tillipestolla höystettyjä varhaisperunoita!
Resepti ja kuva: Tiina Rantanen