Vuohenjuustoinen BBQ-lohi

laktoositon, gluteeniton
4 annosta
4 palaa ( à 200 g) lohta
2 tl sormisuolaa
4 rkl ( noin 3/4 dl) grillikastiketta ( esim. Sweet Baby Ray´s Original BBQ )
200 g vuohenjuustoa
250 g terttukirsikkatomaatteja
Testaa Tommasi Bardolinon kanssa Tiina Rantasen vuohenjuustoinen BBQ lohi!
- Levitä jokaiselle kalapalalle hieman sormisuolaa ja reilu ruokalusikallinen grillikastiketta.
- Viipaloi vuohenjuusto neljään osaan eli noin 50 g pala/kalapala. Pane kalapalat ja terttukirsikkatomaatit grillialustalle.
- Pane lihalämpömittari paksuimpaan lohipalaan ja grillaa kunnes lihalämpömittari näyttää 42-55 astetta. Alemmassa lämpötilassa kala on juuri ja juuri kypsä, ylemmässä täysin kypsä, mutta yhä mehevä. Tämä vie aikaa noin 15 minuuttia.
- Jos haluat vuohenjuustoon kauniin rusketuksen, viimeistele ulkonäkö töhöttimellä. Voit myös valmistaa koko ruoan uunissa. Kypsennä lohta 225-asteessa noin 15 minuuttia ja käännä loppuvaiheessa uunin grillivastukset 250 asteeseen. Grillaa kunnes juusto saa väriä.
- Tarjoa BBQ-lohen kanssa keitettyjä uusia perunoita ja jäähdytettyä Tommasin Bardolino-punaviiniä.
Kurkkaa myös Tiinan helpot perunapizzat ja makkaratäytteiset grillipaprikat täältä!
Kokeile myös Teemu Laurellin ahvennyyttejä & tillipestolla höystettyjä varhaisperunoita!
Resepti ja kuva: Tiina Rantanen
Suositukset
Tommasi Bardolino hanapakkaus
Tommasin viiniperheen uusin tulokas saapui Alkoon hanapakkauksessa! Kirkkaan rubiininpunainen viini huokuu herkkää hedelmäisyyttä:
kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa ja hiven mausteisuutta. Suussa viini maistuu kuivalta, raikkaalta ja erinomaisen tasapainoiselta. Monipuolinen viini maistuu etenkin maukkaiden italialaisten ruokien kyljessä: tortellinit, risotot ja papukeitot löytävät parinsa tästä uutuudesta!
Vinkki! Kevyt bardolino punaviini tulee nauttia viilennettynä!

Tommasi Bardolino hanapakkaus
Tommasin viiniperheen uusin tulokas saapui Alkoon hanapakkauksessa! Kirkkaan rubiininpunainen viini huokuu herkkää hedelmäisyyttä:
kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa ja hiven mausteisuutta. Suussa viini maistuu kuivalta, raikkaalta ja erinomaisen tasapainoiselta. Monipuolinen viini maistuu etenkin maukkaiden italialaisten ruokien kyljessä: tortellinit, risotot ja papukeitot löytävät parinsa tästä uutuudesta!
Vinkki! Kevyt bardolino punaviini tulee nauttia viilennettynä!