Hanapakkausviinit

hyvä hanapakkausviini

Hyvä hanapakkausviini ON mahdollista löytää!

Kelien salliessa reissataan yhä enemmän mökille, veneillään ja vietetään aikaa laiturinnokassa. Tilanteeseen kuin tilanteeseen, hanapakkaukset sopivat loistavasti! Hanapakkaus ei kolise, siitä riittää useammalle ja avattuna se säilyy jääkaapissa jopa 2-3 viikkoa! Tässä artikkelissa suosittelemme 10 hyvää hanapakkausviiniä kesälle 2022.

Miten valita oikeanlainen grilliviini? Viiniposti vinkkaa grilliviinien valinnassa ja K-Ruon sivuilta saat inspiraatioita grilliruokiisi!

Kuinka paljon viiniä tulisi varata juhliin tai illanistujaisiin? Paljonko eri kokoisista pulloista riittää? Viiniposti kokosi yleisimmät pullokoot ja kuinka monta annosta näistä riitää!

Hanapakkauksen säilyvyys

Joskus viiniä jää yli ja sen säilyttäminen avattuna arveluttaa. Oma suu ja nenä ovat parhaita arvioimaan viinin kunnon. Ohjenuora on, että jos viini maistuu ja tuoksuu mielestäsi hyvältä, niin sitä voi vielä juoda. Viinistä ei muodostu myrkkyä, mutta maku voi olla paha tai täysin erilainen kuin kyseisen viinin on suunniteltu olevan.

Avattu viini kannattaa säilyttää jääkaapissa hyvin suljettuna, jotta viini ei pääse hapettumaan. Kylmässä hapettuminen hidastuu ja viini säilyy kauemmin hyvänä. Jos viiniä on pullossa vähän, niin viinin ja korkin väliin mahtuu enemmän happea ja tällöin viinin maku muuttuu nopeammin. Tällaisissa tapauksissa viini kannattaa siirtää pienempään pulloon, jos haluaa pidentää säilyvyysaikaa. Viinit, joissa on enemmän alkoholia ja sokeria säilyvät parhaiten. Esimerkiksi makea valkoviini säilyy paremmin kuin kuiva. Alla annettujen päivien jälkeen viiniä voi kuitenkin käyttää vielä ruoanlaitossa.

Viini säilyy avattuna:

  • Kuohuviini 1-2 päivää (ei säily pitkään, sillä kuplat karkaavat)
  • Valkoviini /rosé 2-3 päivää
  • Punaviini 3-5 päivää
  • Laatikkoviini 2-3 viikkoa (jotkut valmistajat lupaavat pidemmänkin säilyvyyden)

Muista kierrättää viinin hanapakkaukset

Kesälläkin lomailun ja mökkeilyn lomassa on hyvä muistaa kierrättää oikein erityyppiset viinipakkaukset. Pantilliset pullot viedään tuttuun tapaan Palpan pullokeräysautomaatteihin ja pantittomat lasin- tai muovinkeräykseen.

Hanapakkauksien sisäpussit ja viinipussit eivät kuulu juomapakkauskeräyksen piiriin. Ne valmistetaan monikerrosmuovista, minkä vuoksi niitä ei voi käyttää uusien muovien valmistukseen, jolloin ne päätyvät normaalin jätekeräyksen kautta energiajätteeksi.

Alkon ohjeiden mukaisesti hanapakkausten pussit ja viinipussit voi kuitenkin palauttaa Alkon kierrätyspisteeseen, joita löytyy melkein jokaisesta myymälästä. Myymälöihin palautetut viinipussit hyödynnetään sementinvalmistuksessa kierrätyspolttoaineena, jolloin pussien alumiini sitoutuu sementtiin. Käyttämällä kierrätyspolttoainetta voidaan vähentää kivihiilen määrää ja edesauttaa pienentämään valmistusprosessin ilmastovaikutuksia.

Vie hanapakkausten pahvikuoret kartonkikeräykseen.

Kiitos kun kierrätät!

 

Suositukset

Raikas ja eloisa rose Etelä-Ranskasta

Kaunis hento vaaleanpunainen väri. Hedelmäinen, kuiva, raikas ja tasapainoinen rosee. Sopii nautittavaksi sellaisenaan, grillattujen kalaruokien, äyriäisten ja salaattien kanssa.

Ranska
Domaine Montrose Pinknik Rosé

Domaine Montrose Pinknik Rosé

Täydellinen mökkituliainen

Domaine Montrosen valloittava klassinen rosee tyylikkäässä 1,5 litran hanapakkauksessa. Jokaisen noutopöydän ja piknikviltin kaunistus, jota kehtaa viedä tuomisena juhliin tai tarjoilla äitienpäivälounaalla ja valmistujaisten noutopöydän juomana.

Ranska 23,99€
Classy Jessy Chardonnay 1.5l viinipussi

Classy Jessy Chardonnay 1.5l viinipussi

Retkelle mukaan!

Iloinen ja mutkattoman heleä kesäviini, joka on helppo napata retkelle mukaan pussipakkauksensa ansiosta. Nuorekas heleä tuoksu muistuttaa persikkaa, viinirypäleitä ja aprikoosin kukkia. Suussa kuivahko ja raikas, mutta maltillisen hapokas viini on mutkaton.

Unkari 19,98€
Black Tower Rivaner hanapakkaus

Black Tower Rivaner hanapakkaus

Luottoviini

Black Tower Rivaner on ihastuttanut suomalaisia jo vuosikymmeniä! Tunnetun saksalaisen viinibrändin puolimakea ja kukkaisen hedelmäinen valkoviini on omiaan mausteisen ruoan kanssa ja kulkee kesällä helposti mukana hanapakkauksessa.

Saksa 35,65€
Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Viinilehden LÖYTÖ hanapakkaus

Pohjoisitalialainen trooppisen hedelmäinen, pyöreän suutuntuman omaava pinot grigio, joka hanapakkauksensa ansiosta sopii suuremmallekin seurueelle. Monikäyttöinen valkoviini ihastuttaa kesäisten kevyempien ruokien kumppanina.

Viinilehti: Vuoden valkoinen hanaviini 2020; ⭐⭐⭐⭐ -tähteä; Harmoninen & laadultaan erinomainen; Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ

Italia 39,98€
Twiga Hill 1.5 l viinipussi

Twiga Hill 1.5 l viinipussi

Reilun Kaupan muhkea punaviini

Muhkea eteläafrikkalainen Reilun Kaupan ekologinen viini kulkee mukana kevyesti ja särkymättä… ja on kuin tehty ajatellen mausteisia grilliruokia! Suussa kuiva, mutta pullean hedelmäinen viini on tulvillaan marjoja sekä miellyttävän terävää mausteisuutta. Maltilliset hapot sekä kohtalainen tanniinisuus tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen, mutta suuhun sopivan.

Viinilehti: ⭐⭐⭐ -tähteä; Hinta-laatusuhde: Edullinen ostos

Etelä-Afrikka 19,98€
Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic hanapakkaus

Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic hanapakkaus

Espanjalaiseen tunnelmaan

Espanjalaista tunnelmaa hanapakkauksessa luo Raimatin Abadía Organic punaviini. Viinin nuorekkaassa, melko täyteläisessä maussa on runsaasti kypsää marjaisuutta, luumua ja karhunvatukkaa. Mehukas suutuntuma napakoituu hyvän hapokkuuden ja pehmeiden tanniinien ansiosta. Erittäin hyvä valinta kesän monipuolisiin grillipöytiin.

Viinilehti: ⭐⭐⭐ -tähteä; Hinta-laatusuhde: Edullinen ostos

Espanja 36,98€
Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Viinilehden LÖYTÖ hanaviini

Tätä viiniä varten on osa Valpolicellan perinteisistä rypäleistä kuivattu amaronen esimerkin mukaisesti. Viini on pehmeä ja intensiivinen, minkä vuoksi se onkin omiaan selkeänmakuisten liharuokien ja juustojen kanssa. Tommasi nappasi myös parhaat pisteet Iltasanomien hanaviinitestissä 2020.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ -tähteä, Harmoninen & laadultaan erinomainen; LÖYTÖ

Italia 39,98€