Hanapakkausviinit

hyvä hanapakkaus viini

Hyvä hanapakkaus viini ON mahdollista löytää!

Kelien salliessa reissataan yhä enemmän mökille, veneillään ja vietetään aikaa laiturinnokassa. Tilanteeseen kuin tilanteeseen, hanapakkaukset sopivat loistavasti! Hanapakkaus ei kolise, siitä riittää useammalle ja avattuna se säilyy jääkaapissa jopa 2-3 viikkoa! Tässä artikkelissa suosittelemme 10 hyvää hanapakkausviiniä kesälle 2022.

Miten valita oikeanlainen grilliviini? Viiniposti vinkkaa grilliviinien valinnassa ja K-Ruon sivuilta saat inspiraatioita grilliruokiisi!

Kuinka paljon viiniä tulisi varata juhliin tai illanistujaisiin? Paljonko eri kokoisista pulloista riittää? Viiniposti kokosi yleisimmät pullokoot ja kuinka monta annosta näistä riitää!

Hanapakkauksen säilyvyys

Joskus viiniä jää yli ja sen säilyttäminen avattuna arveluttaa. Oma suu ja nenä ovat parhaita arvioimaan viinin kunnon. Ohjenuora on, että jos viini maistuu ja tuoksuu mielestäsi hyvältä, niin sitä voi vielä juoda. Viinistä ei muodostu myrkkyä, mutta maku voi olla paha tai täysin erilainen kuin kyseisen viinin on suunniteltu olevan.

Avattu viini kannattaa säilyttää jääkaapissa hyvin suljettuna, jotta viini ei pääse hapettumaan. Kylmässä hapettuminen hidastuu ja viini säilyy kauemmin hyvänä. Jos viiniä on pullossa vähän, niin viinin ja korkin väliin mahtuu enemmän happea ja tällöin viinin maku muuttuu nopeammin. Tällaisissa tapauksissa viini kannattaa siirtää pienempään pulloon, jos haluaa pidentää säilyvyysaikaa. Viinit, joissa on enemmän alkoholia ja sokeria säilyvät parhaiten. Esimerkiksi makea valkoviini säilyy paremmin kuin kuiva. Alla annettujen päivien jälkeen viiniä voi kuitenkin käyttää vielä ruoanlaitossa.

Viini säilyy avattuna:

  • Kuohuviini 1-2 päivää (ei säily pitkään, sillä kuplat karkaavat)
  • Valkoviini /rosé 2-3 päivää
  • Punaviini 3-5 päivää
  • Laatikkoviini 2-3 viikkoa (jotkut valmistajat lupaavat pidemmänkin säilyvyyden)

Muista kierrättää viinin hanapakkaukset

Kesälläkin lomailun ja mökkeilyn lomassa on hyvä muistaa kierrättää oikein erityyppiset viinipakkaukset. Pantilliset pullot viedään tuttuun tapaan Palpan pullokeräysautomaatteihin ja pantittomat lasin- tai muovinkeräykseen.

Hanapakkauksien sisäpussit ja viinipussit eivät kuulu juomapakkauskeräyksen piiriin. Ne valmistetaan monikerrosmuovista, minkä vuoksi niitä ei voi käyttää uusien muovien valmistukseen, jolloin ne päätyvät normaalin jätekeräyksen kautta energiajätteeksi.

Alkon ohjeiden mukaisesti hanapakkausten pussit ja viinipussit voi kuitenkin palauttaa Alkon kierrätyspisteeseen, joita löytyy melkein jokaisesta myymälästä. Myymälöihin palautetut viinipussit hyödynnetään sementinvalmistuksessa kierrätyspolttoaineena, jolloin pussien alumiini sitoutuu sementtiin. Käyttämällä kierrätyspolttoainetta voidaan vähentää kivihiilen määrää ja edesauttaa pienentämään valmistusprosessin ilmastovaikutuksia.

Vie hanapakkausten pahvikuoret kartonkikeräykseen.

Kiitos kun kierrätät!

 

Suositukset

Calvet Rosé 1.5l viinipussi

Calvet Rosé 1.5l viinipussi

Raikas ja eloisa rose Etelä-Ranskasta

Kaunis hento vaaleanpunainen väri. Hedelmäinen, kuiva, raikas ja tasapainoinen rosee. Sopii nautittavaksi sellaisenaan, grillattujen kalaruokien, äyriäisten ja salaattien kanssa.

Ranska 18,90€
Domaine Montrose Pinknik Rosé

Domaine Montrose Pinknik Rosé

Täydellinen mökkituliainen

Domaine Montrosen valloittava klassinen rosee tyylikkäässä 1,5 litran hanapakkauksessa. Jokaisen noutopöydän ja piknikviltin kaunistus, jota kehtaa viedä tuomisena juhliin tai tarjoilla äitienpäivälounaalla ja valmistujaisten noutopöydän juomana.

Ranska 22,99€
Black Tower Rivaner hanapakkaus

Black Tower Rivaner hanapakkaus

Luottoviini

Black Tower Rivaner ihastuttaa kukkaisella ilmeellään! Suomen suosituimman saksalaisen viinibrändin puolimakea ja kukkaisen hedelmäinen valkoviini on omiaan mausteisen ruoan kanssa.

Saksa 34,48€
Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Viinilehden Vuoden Valkoinen Hanaviini 2020

Pohjoisitalialainen trooppisen hedelmäinen, pyöreän suutuntuman omaava pinot grigio, joka hanapakkauksensa ansiosta kulkee helposti mukana myös piknikille ja veneeseen!

Viinilehti: Vuoden valkoinen hanaviini 2020; ⭐⭐⭐⭐ -tähteä; Harmoninen & laadultaan erinomainen; LÖYTÖ

Italia 39,98€
Twiga Hill 1.5 l viinipussi

Twiga Hill 1.5 l viinipussi

Reilun Kaupan muhkea punaviini

Reilun kaupan ja pienen hiilijalanjäljen sertifikaatit ansainnut muhkea punaviini kätevässä kantopussissa. Mausteisille ruoille tai sellaisenaan nautittavaksi. Maltilliset hapot ja tanniinit. Ihanteellinen kesäpiknikille, grillaukseen tai veneilyyn. Shiraz, Cincault ja Mourvedre -rypäleet ovat peräisin Western Capen viinialueelta Etelä-Afrikasta.

Etelä-Afrikka 18,98€
Pinha Ribiero Santo hanapakkaus

Pinha Ribiero Santo hanapakkaus

Pinha ”käpyviiniä” laatikossa

Viiniasiantuntijoiden ylistämän suursuosikin Pinha Reservan keskitäyteläinen, tammittamaton versio. Dãon klassinen rypälesekoitus, jossa makua, rakennetta ja mehevää marjaisuutta ilman jäännösokeria. Laatutuottajan ensimmäinen hanapakkaus kesän ruokapöytään ja seurusteluun.

Portugali 29,98€
El Gran Botanico hanapakkaus

El Gran Botanico hanapakkaus

Aromikkaan mustikkainen

Keskitäyteläinen ja vähätanniininen luomupunaviini Espanjasta. El Gran Botanico on erittäin hedelmäinen ja nuorekas viini, josta voi aistia mustikkaa, karhunvatukkaa ja yrttejä. Erinomainen valinta, kun katat kesäpöytään lihaisia ruokia, pastaa, pizzaa tai pikkusuolaisia.

Espanja 33,98€
Raimat Abadía Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic hanapakkaus

Raimat Abadía Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic hanapakkaus

Espanjalaiseen tunnelmaan

Espanjalaista tunnelmaa hanapakkauksessa luo Raimatin Abadía Organic punaviini. Viinin nuorekkaassa, melko täyteläisessä maussa on runsaasti kypsää marjaisuutta, luumua ja karhunvatukkaa. Mehukas suutuntuma napakoituu hyvän hapokkuuden ja pehmeiden tanniinien ansiosta. Erittäin hyvä valinta kesän monipuolisiin grillipöytiin.

Espanja 35,99€
Zenato Bardolino Hanapakkaus

Zenato Bardolino Hanapakkaus

Pizzalle ja pastalle

Notkea, kepeä ja helposti nautittava. Herkullisen marjaisa, keskitäyteläinen, kevyen yrttinen ja paahteinen maku raikkaan hapokkuuden siivittämänä nostaa veden kielelle. Varma valinta kesäisille retkille tai vaikka ruokapöytään.

Italia 39,90€
Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Viinilehden LÖYTÖ hanaviini

Tätä viiniä varten on osa Valpolicellan perinteisistä rypäleistä kuivattu amaronen esimerkin mukaisesti. Viini on pehmeä ja intensiivinen, minkä vuoksi se onkin omiaan selkeänmakuisten liharuokien ja juustojen kanssa. Tommasi nappasi myös parhaat pisteet Iltasanomien hanaviinitestissä 2020.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ -tähteä, Harmoninen & laadultaan erinomainen; LÖYTÖ

Italia 39,98€