Viinilehden Vuoden punainen hanaviini 2024 – Tommasi Graticcio Appassionato

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini 2024 – Tommasi Graticcio Appassionato

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini 2024 on valittu

Viinilehden vankkumattomat viiniasiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo ovat jälleen kruunanneet Vuoden punaisen hanaviinin. Tommasi Graticcio Appassionato voitti muut Alkon punaiset hanaviinit ja sai upeat arvostelut Viinilehdeltä ja Vuoden punainen hanaviini 2024 -tittelin.

Tuomariston kommentti

”Hanaviinien molempien sarjojen kärkikolmikot erottuivat raadin maisteluissa helposti. Viinit osoittautuivat myös tyyleilleen uskollisiksi. Punaviinien ykköseksi nousi italialainen Tommasi Graticcio Appassionato 2021. Venetolainen viini hurmasi tiiviillä ja täyteläisellä luonteellaan sekä eloisalla ja raikkaalla hedelmäisyydellään.” (Viinilehti.fi)

Tommasi Graticcio Appassionaton arvio

”Avoin ja vivahteikas tuoksu muistuttaa aromeiltaan kuivattua hedelmiä, taatelia ja luumua. Viinissä on lisäksi lähes hillomaista mustaherukkaa, mustikkaa ja tummaa, hillomaista kirsikkaa. Täyteläinen maku allekirjoittaa tuoksun aromimaailman. Viinistä voi erottaa myös karhunvatukkaa, paahteisuutta ja sen tuomaa makeaa mausteisuutta. Suuntumaltaan hyvin mehukas viini saa ryhtiä kirsikkaisesta hapokkuudesta ja pehmeistä tanniineista. Kokonaisuus jättää tasaisen, vienosti kukkaisen, orastavan nahkaisen ja paahteisen, hennon kahvisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat lihat ja riista. Myös kovat, suolaiset juustot.”

⭐⭐⭐⭐ -tähteä

❤️ = Luonteikas viini

Hinta-laatusuhde = LÖYTÖ

(Viinilehti.fi)

Suositukset

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Venetolaisen Tommasin perheen viinit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ympäri maailman. Uusimman tunnustuksen sai Tommasi Graticcio Appassionato, jonka Viinilehti valitsi Vuoden punaiseksi hanaviiniksi 2024.

Tommasi Graticcio on valmistettu Valpolicellan perinteisistä rypälelajikkeista, joista osa on kuivattu Amaronen esimerkin mukaisesti. Tämä tuo viiniin makeaa mausteisuutta, pehmeää intensiivisyyttä ja kuivattujen hedelmien aromeja. Graticcio on loistava seurusteluviini, mutta löytää parinsa myös tummista liharuoista ja suolaisista juustoista.

Italia 39,98€