Pasta Carbonara resepti

pasta carbonara resepti
Ainekset

4 annosta

400 g pastaa (pici, mutta jos kaupasta ei löydy voit käyttää myös rigatonia)

150 g guanciale/pancetta/pekoni (Suomesta guancialea tai pancettaa ei kaikkialta löydy, joten voit korvata sen tässä tapauksessa pekonilla) 

4 keltuaista

40 g pecorinoa

20 g parmesaania

½ tl mustapippuria

(suolaa)

Pasta Carbonara resepti à la Locanda Scappi

Tällä reseptillä valmistuu Helsingin parhaan pastaravintolan Carbonara! Katajanokalla sijaitseva Locanda Scappi tunnetaan Helsingin ehdottomasti parhaana pastaravintolana. Eikä ihme, onhan ravintolan takana joukko Italiasta asti Suomeen saapuneita keittiömestareita! Locanda Scappin suomalais-italialaista porukkaa pyöritetään ravintolapäällikkö Francesco Ceredan ja keittiömestareiden Simone Portaksen ja Stefano Mancusin johdolla.

Nyt ravintolan keittiömestarit paljastavat, kuinka valmistavat klassisen pasta Carbonaran italialaiseen aitoon tapaan. Kokkaa kotona kuin ammattilainen ja parita ruoan kanssa italialaisen perheomisteisen Tommasin viinejä.

Suosittelemme myös varaamaan pöydän Locanda Scappista, lupaamme, että herkkuillallinen on taattu!

Ohjeet:

Paista pekoni/guanciale/pancetta rapeaksi miedolla lämmöllä. Ota pekonit/guanciale/pancetta pois pannulta mutta säästä pannulle jäänyt rasva ja lisää siihen pari desiä vettä. Sekoita keskenään keltuaiset, juustot ja mustapippuri. Keitä pasta kypsäksi ja lisää se pannulle. Ota pannu liedeltä ja lisää keltuaisjuustomassa. Lopuksi lisää pekonit/guancialet/pancettat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Suositukset

Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Perinteisen pasta Carbonaran kanssa sopii nauttia perinteistä viiniä. Tommasi Valpolicella on kevyt ja ihanan rustiikkinen viini, joka monikäyttöisenä ja laadukkaana punkkuna sopii niin pastoille, pizzoille, juustoille kuin haudutetuille liharuoillekin.

Italia 14,58€