Klassinen Pasta Carbonara -ohje

pasta carbonara resepti
Ainekset

4 annosta

400 g pastaa (pici, rigatoni)

150 g guanciale/pancetta/pekoni

4 keltuaista

40 g pecorinoa

20 g parmesaania

½ tl mustapippuria

(suolaa)

Pasta Carbonara -resepti à la Locanda Scappi

Valmista Helsingin parhaan pastaravintolan Pasta Carbonara tämän reseptin avulla! Locanda Scappi sijaitsee Katajanokalla ja tunnetaan Helsingin ehdottomasti parhaana pastaravintolana. Ravintolaa johtaa suomalais-italialainen tiimi, johon kuuluvat ravintolapäällikkö Francesco Cereda sekä keittiömestarit Simone Portakse ja Stefano Mancusi, jotka ovat saapuneet Italiasta asti tuomaan osaamisensa Suomeen. Suosittelemme varaamaan pöydän Locanda Scappista ja nauttimaan herkullisesta illallisesta!

Nyt Locanda Scappin keittiömestarit jakavat kanssasi reseptin klassisen pasta Carbonaran valmistamiseen aitoon italialaiseen tapaan. Kokkaa kotona kuin ammattilainen ja nauti ruoasta yhdistettynä italialaiseen Tommasi-viiniin.

Ohjeet:

  1. Paista pekoni/guanciale/pancetta rapeaksi miedolla lämmöllä. Poista pekonit/guanciale/pancetta pannulta, mutta säilytä pannulle jäänyt rasva. Lisää pannulle pari desiä vettä.
  2. Sekoita keltuaiset, juustot ja mustapippuri keskenään.
  3. Keitä pasta kypsäksi ja lisää se pannulle.
  4. Ota pannu liedeltä ja lisää keltuaisjuustomassa. Lisää lopuksi pekonit/guancialet/pancettat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pasta Carbonaran historia

Pasta Carbonara on perinteinen italialainen ruokalaji, jonka alkuperästä on useita teorioita. Yksi tarina kertoo, että ruoka sai nimensä Rooman hiilikaivosten työläisiltä, jotka valmistivat sen yksinkertaisista aineksista, kuten kananmunista, juustosta, pekonista ja pastasta. Toinen tarina liittää nimen "carbonara" hiilikaivostyöläisten ammattiin, koska pastaan liitettiin mustapippuria, joka muistutti hiiltä.

Vinkkejä valmistukseen:

  1. Valitse laadukas pasta: perinteisesti pasta carbonara valmistetaan pitkänmallisesta pastasta, kuten spaghetti, bucatini tai rigatoni.
  2. Varo ylikypsentämistä: keitä pasta "al denteksi" eli hieman napakaksi, jotta se säilyttää rakenteensa ja imee paremmin itseensä kastikkeen.
  3. Käytä aitoja aineksia: klassiseen pasta carbonaraan kuuluvat guanciale tai pancetta, mutta voit korvata ne pekonilla. Valitse laadukas pecorino- ja parmesaanijuusto.
  4. Käytä kuumaa pastaa: sekoita keltuaisjuusto-pippuriseos nopeasti kuuman pastan joukkoon varmistaaksesi, että keltuaiset kypsyvät, mutta eivät hyydy.
  5. Säästä pastan keitinvettä: pastan keitinvettä voidaan käyttää tarvittaessa kastikkeen ohentamiseen ja sitomiseen.

Pasta Carbonara tarjoillaan usein raastetun juuston ja mustapippurin kera. Valmistaessasi tätä herkkua kotona, muista kunnioittaa perinteitä ja nauttia aitojen italialaisten makujen yhdistelmästä.

Suositukset

Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Perinteisen pasta Carbonaran kanssa sopii nauttia perinteistä viiniä. Tommasi Valpolicella on kevyt ja ihanan rustiikkinen viini, joka monikäyttöisenä ja laadukkaana punkkuna sopii niin pastoille, pizzoille, juustoille kuin haudutetuille liharuoillekin.

Italia 14,79€