Lautasella

Mari Moilanen vinkkaa kuinka grillatut jättikatkaravut valmistetaan! Grillatut jättikatkaravut ja merenelävät nauttivat tyylikkään raikashapokkaasta viinistä, kuten australialaisesta Plan B Sauvignon Blancista! Lue viinistä lisää reseptin alta. Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua noin puolen...
Jatka lukemista
Meri-Tuuli Väntsin petisco resepti on ihastuttavan helppo! Se valmistuu tuossa tuokiossa ja seuraan valitaan portugalilainen valkoviini Ribeiro Santo Encruzado! "Portugalilaiset ovat herkkusuita, hyvän viinin ystäviä ja sosiaalisia nautiskelijoita. Ruoka ja viini en tehty jaettavaksi ja sikäläinen tapa on nerokas: petiscot ovat...
Jatka lukemista
Västerbotten piirakka maistuu niin sellaisenaan, mutta sopii erinomaisesti esimerkiksi rapujuhlien rapujen kyljessä nautittavaksi. Ohjeet: Nypi jauhot ja voi tasaiseksi. Mausta suolalla. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin ja laita kylmään puoleksi tunniksi. Sekoita...
Jatka lukemista
Yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi tapa tarjoilla simpukat! Kokeile näitä tapassimpukoita alkupalaksi tai järjestä ystävien kanssa rento tapasillallinen. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kiehauta simpukat väljässä vedessä ja tarkista, että ovat avautuneet. Heitä kiinniolevat pois. Jaa simpukat leivinpaperin päälle uunipellille, käytä...
Jatka lukemista
Ohje Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Kiehauta kanaliemi ja laita kuoret sekaan. Anna kiehua hiljalleen 2-4 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Halkaiset avokado, ota kivi pois ja kaavi sisus liemen joukkoon. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Suolaa ja pippuroi maun mukaan. Laita keittoa...
Jatka lukemista