Lasissa

Kaikki haluavat nyt Crémantia, mutta mitä se oikeastaan on? Sana crémant tarkoittaa ranskaksi kermaista. Kuohuviinien yhteydessä sitä käytettiin alun perin puhuttaessa kevyesti kuplivista, ns. semi-sparkling samppanjoista. Nykyään termiä crémant ei kuitenkaan enää nähdä samppanjan yhteydessä, vaan sillä viitataan ihan toisiin...
Jatka lukemista
Ota haltuun Ranskan punaviinit! Mitä olisi viinimaailma ilman Ranskaa? Ilman Cabernet Sauvignonia, Merlota, Syrahta, Sauvignon Blancia, Chardonnayta, Malbecia, Pinot Noiria? Ilman samppanjaa, ranskalaista tammea, barrique-tynnyreitä, Bordeaux-blendejä, Provencen roseita? Ilman Sancerren ja vuohenjuuston taivaallista liittoa, terroiriin perustuvaa laatuluokitussysteemiä, ilman sanastoa –sur...
Jatka lukemista
Tapas-kulttuuri juontaa juurensa espanjalaisista perinteisistä tapasbaareista Onko olemassa oikeaoppista tapasta? On — ja ei ole. Tapaksille kun ei ole mitään “oikeaa” reseptiä, vaan ne voivat olla melkein mitä tahansa suolaista syötävää. Olennaista on, että ne tarjoillaan pieninä annoksina, jotka napostellaan...
Jatka lukemista
Laatu ei aina ole lasia – vastuulliset viinipakkaukset Alkossa Juomien pakkaaminen on tärkeä osa viinin tuotantoa, ja sillä on monia merkittäviä ympäristövaikutuksia. Varsinkin ilmastonmuutoksen hillitseminen on saanut vastuunsa tuntevat tuottajat kiinnostumaan ympäristöä säästävästä viinien pakkaamisesta. Yksi tällainen edelläkävijäyritys on Les...
Jatka lukemista
Viinipostin valikoimista löytyy Alkon parhaat samppanjat Millaisia samppanjatyylejä on olemassa ja mitä niistä pitäisi tietää? Mitkä ovatkaan parhaat samppanjat vuonna 2024? Lue Viinipostin kirjoittama lyhyt oppimäärä erilaisista samppanjoista! Kuohuviinien kuningatar, arvostetuin ja kallein, on samppanja, jota valmistetaan vain Champagnen alueella Ranskassa....
Jatka lukemista