Lasissa
Boolit
Hintaansa hienompi
Inspiroidu
Kokeile cocktailia
opi viinistä
Syö & juo
Tarinoita tarhoilta
Uutuudet
vastuullisuus
Natuviini, eli natural-viini tai alkuviini, on noussut viime vuosina suureen suosioon niin ravintoloissa kuin kotikeittiöissäkin. Mutta mikä on natuviini? Miten se eroaa luomuviinistä, ja saako natuviiniä Alkosta? Tässä artikkelissa kerromme selkeästi ja tiiviisti, mitä natuviinit ovat, miten ne valmistetaan ja...
Jatka lukemista
Sulfiitti on yksi yleisimmistä ja eniten keskustelua herättävistä aineista viininvalmistuksessa. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä sulfiitti on, miksi sitä käytetään, voiko se aiheuttaa oireita ja miten se vaikuttaa viinin valintaan. Artikkeli sopii erityisesti sinulle, jos olet joskus miettinyt, onko sulfiitti...
Jatka lukemista
Tempranillo on yksi Espanjan tunnetuimmista ja viljellyimmistä punaviinirypäleistä. Se on tunnistettavissa sen rubiininpunaisesta väristä ja täyteläisestä, tummasta aromimaailmasta, jossa voi aistia kypsiä tummia hedelmiä, kuten luumua, kirsikkaa ja viikunaa. Tempranillo-punaviini on monipuolinen ja helposti lähestyttävä, mutta samalla täynnä luonteen rikkautta,...
Jatka lukemista
Kuva: Cloudy Bay (Uusi-Seelanti) Pinot Noir on rypäle joka puhuttelee hienostuneisuudellaan ja poikkeuksellisella monipuolisuudellaan. Mikä tekee tästä rypäleestä niin erityisen ja millaisiin hetkiin se sopii parhaiten? Pureudutaanpa syvemmin Pinot Noirin moniin kasvoihin. Pinot Noirin maku, tuoksu ja rakenne Pinot Noir...
Jatka lukemista
Dekantointi tarkoittaa viinin kaatamista pullosta toiseen astiaan – yleensä karahviin – jotta viini saa ilmaa ja sen aromit pääsevät paremmin esiin. Samalla voidaan erottaa pullon pohjalle kertynyt sakka, erityisesti vanhemmissa punaviineissä. Dekantointi tehdään siis sekä viinin maun että sen kirkkauden...
Jatka lukemista