Lasissa
Boolit
Hintaansa hienompi
Inspiroidu
Kokeile cocktailia
opi viinistä
Syö & juo
Tarinoita tarhoilta
Uutuudet
vastuullisuus
Dekantointi tarkoittaa viinin kaatamista pullosta toiseen astiaan – yleensä karahviin – jotta viini saa ilmaa ja sen aromit pääsevät paremmin esiin. Samalla voidaan erottaa pullon pohjalle kertynyt sakka, erityisesti vanhemmissa punaviineissä. Dekantointi tehdään siis sekä viinin maun että sen kirkkauden...
Jatka lukemista
Plaseeraus tarkoittaa vieraiden istumajärjestyksen suunnittelua juhla- tai illallispöydässä. Plaseeraus ei ole pelkästään istumapaikkojen jakamista sattumanvaraisesti, vaan siinä otetaan huomioon vieraiden viihtyvyys, keskustelun sujuvuus ja juhlien yleinen tunnelma. Juhlan teemasta riippuen plaseeraus voi olla joko rento ja vapaamuotoinen tai tarkkaan mietitty...
Jatka lukemista
Pöydän kattaminen ei ole vain haarukoiden ja lautasten asettelemista oikeaan järjestykseen. Kattaus on keskeinen osa tunnelmaa – se viestii, että hetkeen on pysähdytty. Yksi servietti tai kynttilä voi muuttaa tavallisen illallisen pieneksi juhlahetkeksi. Ja kun pöydässä on mukana myös viini,...
Jatka lukemista
Viinipullon korkki saattaa tuntua arkiselta yksityiskohdalta – jotain, joka vain poistetaan ennen kaatamista. Mutta tuo pieni pala korkkia, metallia tai muovia on itse asiassa tärkeässä roolissa viinin laadun, maun ja säilyvyyden kannalta. Se kertoo paljon viinistä itsestään, sen alkuperästä ja...
Jatka lukemista
Australialaiset viinit ihastuttavat – etenkin nuorekas viinitalo Plan B Länsi-Australian viinialueet ovat mantereen syrjäisintä kolkkaa, mutta sieltä on viime vuosina alkanut nousta huomiota herättävän hyviä viinejä. Yksi tämän hetken hehkutetuimmista tuottajista on Terry Chellapahin luotsaama Plan B! Sen mehevä Shiraz,...
Jatka lukemista