Lasissa

Australialaiset viinit ihastuttavat – etenkin nuorekas viinitalo Plan B Länsi-Australian viinialueet ovat mantereen syrjäisintä kolkkaa, mutta sieltä on viime vuosina alkanut nousta huomiota herättävän hyviä viinejä. Yksi tämän hetken hehkutetuimmista tuottajista on Terry Chellapahin luotsaama Plan B! Sen mehevä Shiraz,...
Jatka lukemista
Trendirypäle Lambrusco pirskahtelee suoraan sydämiin Valloittavat lambruscot ovat luonnostaan matala-alkoholisia ja monipuolisia ruoka- ja seurusteluviinejä, aina valmiina kesäiseen herkutteluun ja huolettomaan yhdessäoloon. Emilia-Romagnan alueella Italiassa Lambrusco-rypäleistä tehdyt kevyen pirskahtelevat viinit kuuluvat erottamattomasti paikalliseen ruokakulttuuriin. Ja millaiseen ruokakulttuuriin! Emilia-Romagna on herkuttelijan...
Jatka lukemista
8 % viinit saapuvat ruokakauppoihin – mitä on luvassa? 5.6.2024 Suomen eduskunta hyväksyi alkoholilain muutoksen, joka sallii enintään 8 % alkoholijuomien myynnin ruokakaupoissa (nykyinen raja on ollut 5,5 %). Laki tulee voimaan 10.6.2024 maanantaina. Alkoholilain uudistuksen myötä kuluttaja voi ruokaostosten...
Jatka lukemista
Kaikki haluavat nyt Crémantia, mutta mitä se oikeastaan on? Sana crémant tarkoittaa ranskaksi kermaista. Kuohuviinien yhteydessä sitä käytettiin alun perin puhuttaessa kevyesti kuplivista, ns. semi-sparkling samppanjoista. Nykyään termiä crémant ei kuitenkaan enää nähdä samppanjan yhteydessä, vaan sillä viitataan ihan toisiin...
Jatka lukemista
Ota haltuun Ranskan punaviinit! Mitä olisi viinimaailma ilman Ranskaa? Ilman Cabernet Sauvignonia, Merlota, Syrahta, Sauvignon Blancia, Chardonnayta, Malbecia, Pinot Noiria? Ilman samppanjaa, ranskalaista tammea, barrique-tynnyreitä, Bordeaux-blendejä, Provencen roseita? Ilman Sancerren ja vuohenjuuston taivaallista liittoa, terroiriin perustuvaa laatuluokitussysteemiä, ilman sanastoa –sur...
Jatka lukemista