Brownie resepti rommilla

brownie resepti rommilla
Ainekset

340 g voita

170 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaopitoisuus)

4 cl aromaattista itävaltalaista Inländer-rommia

1 tl vaniljasokeri

400 g sokeria

50 g fariinisokeria

1 ripaus suolaa

6 kananmunaa

125 g vehnäjauhoja

125 g kaakaojauhetta

Aikuiseen makuun taittuva brownie resepti saa potkua aidosta itävaltalaisesta aromaattisesta Inländer-rommista. Tämä suklaaherkku lämmittää mieltä ja vatsaa talvisen ulkoiluriennon jälkeen!

Ohje:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen (ylä- ja alalämmöllä)
  2. Voitele neliönmuotoinen leivinpaperilla vuorattu vuoka (tämä auttaa brownieita kypsymään nopeammin ja tasaisemmin).
  3. Pilko suklaa ja sulata se voin kanssa matalalla lämmöllä. Sekoita jatkuvasti ja lisää vähitellen rommi.
  4. Vaahdota kananmunat sokerien ja suolan kanssa sähkövatkaimella kulhossa 8 minuutin ajan, kunnes seos on vaahtoavaa.
  5. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Kun kananmunat on vaahdotettu lisää voi-suklaaseos kevyesti sekoittaen. Lisää sitten jauho- ja kaakaojauheseos ja sekoita, kunnes massa on tasainen.
  6. Kääntele lopuksi taikina varovasti vielä kerran lastalla ja varmista, että massa on sekoittunut tasaisesti.
  7. Kaada brownietaikina valmisteltuun vuokaan, levitä se tasaisesti ja paista noin 30 minuuttia.