Pyhäinpäivän jälkiruoka: Tarte Tatin

Ainekset
4 hengelle
6 kiinteätä omenaa
90 g voita
125 g sokeria
2 kanelitankoa
ripaus sormisuolaa
300 g voitaikinaa
Tarjoiluun: vaniljakastiketta tai calvadoksella maustettua kermavaahtoa
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja ota siemenet pois omenoista. Lohko omenat ohuiksi viipaleiksi.
- Sulata voi ja sokeri valurautapannussa, noin 20 cm halkaisijaltaan. Kun sokeri on liuennut voihin, lisää omenat, kanelitangot ja ripaus suolaa. Paista n 5 min. Ota pannu lämmöltä ja poista kanelitangot.
- Kauli sulanut voitaikina noin puolen sentin paksuiseksi. Siirrä taikina omenoiden päälle pannuun ja painele se reunoja myöten. Paista uunissa noin 15-20 min kunnes taikina on kauniin kullanruskeaa.
- Jos haluat, voit kääntää piiraan – irroita pohja reunoista varovasti veitsellä ja laita lautanen pannun päälle. Käännä pannu ylösalaisin. Voit laittaa piiraan joko takaisin pannuun tai siirtää tarjoilulautaselle.
- Tarjoile lämmin tarte tatin vaniljakastikkeen tai calvadoksella maustetun kermavaahdon kanssa.
Katso myös pyhäinpäivän menun alku- ja pääruoka.
Katso viinisuosituksemme täältä