Tarte Tatin

tarte tatin
Ainekset

4 hengelle

6 kiinteätä omenaa

90 g voita

125 g sokeria

2 kanelitankoa

ripaus sormisuolaa

300 g voitaikinaa

Tarjoiluun: vaniljakastiketta tai calvadoksella maustettua kermavaahtoa

Ohje
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja ota siemenet pois omenoista. Lohko omenat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sulata voi ja sokeri valurautapannussa, noin 20 cm halkaisijaltaan. Kun sokeri on liuennut voihin, lisää omenat, kanelitangot ja ripaus suolaa. Paista n 5 min. Ota pannu lämmöltä ja poista kanelitangot.
  4. Kauli sulanut voitaikina noin puolen sentin paksuiseksi. Siirrä taikina omenoiden päälle pannuun ja painele se reunoja myöten. Paista uunissa noin 15-20 min kunnes taikina on kauniin kullanruskeaa.
  5. Jos haluat, voit kääntää piiraan – irroita pohja reunoista varovasti veitsellä ja laita lautanen pannun päälle. Käännä pannu ylösalaisin. Voit laittaa piiraan joko takaisin pannuun tai siirtää tarjoilulautaselle.
  6. Tarjoile lämmin tarte tatin vaniljakastikkeen tai calvadoksella maustetun kermavaahdon kanssa.

Suositukset

Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

Itävallan itäosassa Burgenlandin alueella pienessä Rustin kylässä sijaitseva perheomistuksessa oleva Feiler-Artingerin viinitila koostuu 30 hehtaarista luomuviiniviljelmiä. Tuottaja Feiler-Artinger ja Rustin kylä ovat maailman tunnettuja makeasta viinistään. Mahtavan ilmastonsa takia Rustin kylässä voidaan myös viljellä valko- ja punaviinejä joita Feiler-Artingerin perhe myös tuottaa. Kahden sukupolven tilaa pyörittävät Hans ja Inge Feiler ja heidän poikansa Kurt. Perhe suuresti kunnioittaa ja rakastaa luontoa ja täten Feiler-Artingerin koko tuotanto on luomusertifioitu.

Rehellisen puhdaspiirteinen beerenauslese on valmistettu myöhään poimituista ja osittain jalohomeen kurtistamista rypäleistä. Vaalean kullankeltainen viini on tulvillaan eksoottista hedelmää kuten aprikoosia ja mandariinia, kukkia ja marmeladia. Sen makeutta tasapainottavat sitruksiset hapot, ja jälkimaku on pitkä ja botrytiksen ansiosta miellyttävän terävä. Erinomainen kumppani homejuustoille, piirakoille (erityisesti omena-) ja linnunmaksalle sekä tulisille pikkusuolaisille.

Star rating Viinilehti 

Itävalta 21,89€