Mätisipsit ja guacamoleperunalastut
6 hengelle
150 g muikunmätiä
1 pieni punasipuli
1/2 ruukku ruohosipulia
200 g ranskankermaa
1 sitruunankuori
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
1 pussi uritettuja perunalastuja
Guacamoleperunalastut6 hengelle
1 granaattiomena
300 g valmista guacamolea
1 pss perunalastuja
Upeista resepteistään tunnettu ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka valmistuu hitiksi nousseet mätisipsit sekä guacamolesipsit! Mätisipsit on helppo tarjoiltava alkumaljojen yhteydessä, ja miksei myös väliruokana tai muuten vaan naposteluna hyvän juoman keralla. Guacamoleperunalastut puolestaan ovat varma valinta; tämä herkku valmistuu näppärästi ja on taatusti kaikkien mieleen.
Tutustu Marin taivaallisen herkulliseen Jotain Maukasta -blogiin!
Mätisipsit
- Valuta muikunmätiä tiheässä siivilässä vähintään 1 tunti, kunnes suurin osa nesteestä on valunut ja mäti on kiinteää.
- Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerman joukkoon noin 50 g muikunmätiä, hienonnettu punasipuli ja puolet ruohosipulista. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta nokare ranskankermaseosta sipsien päälle. Koristele lopulla muikunmädillä ja ruohosipulilla. Tarjoile heti.
Guacamoleperunalastut
- Irrottele granaattiomenan siemenet.
- Nosta perunalastujen päälle nokare guacamolea ja muutama granaattiomenan siemen. Tarjoile heti.
Suositukset
Veuve Clicquot Brut
Upeasta keltaisesta väristään tunnettu Veuve Clicquot Brut samppanja on monien rakastama: ja nyt joulun alla se on saatavilla myös keltaisessa lahjapakkauksessa! Veuve Clicquot’n raikas mutta runsas tyyli perustuu Pinot Noir -rypäleeseen ja reserve-viinien suurehkoon osuuteen sekä pitkään kellarikypsytykseen. Talon vakiosamppanja on hurmannut samppanjanystäviä vuosisatoja hedelmäisen paahteisella ja raikkaan täyteläisellä aromimaailmallaan.