Lammassouvlaki ja feta-jugurttikastiketta
4 hengelle
1 kg lampaan ulkofileetä
1/2 dl oliiviöljyä
2 raastettua valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria myllystä
1 sitruunanmehu
1/2 tl korianterinsiemeniä
1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl tuoretta timjamia
3 vihreää paprikaa
3 keltaista paprikaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
liotettuja grillitikkuja
2 dl rasvaista paksua kreikkalaista jugurttia
200 g fetaa
2 rkl silputtua minttua
1/2 sitruunanmehu
1 sitruunan kuoriraaste
2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
200 g fetaa murennettuna
100 g mustia oliiveja
mintun- ja timjaminlehtiä
Lammassouvlaki resepti on tämän pääsiäisen pelastaja
Pääsiäinen lähestyy ja lammasta pitäisi kokkailla. Mitäpä jos kokkaisit tänä pääsiäisenä jotain erilaista lampaasta? Ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka herkullinen lammassouvlaki valmistuu. Kylkeen kokataan vielä raikasta feta-jugurttikastiketta ja viiniksi kaadetaan klassista täyteläisen uhkeaa Tommasi Amaronea.
Nappaa resepti mukaan Viinipostista ja kipaise Alkon kautta hakemassa pullo Tommasi Amaronea.
Ohjeet:
- Raasta valkosipulinkynnet, murskaa korianterinsiemenet ja hienonna yrtit marinadia varten. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja marinoi lampaan ulkofileitä vuorokausi. Laita grillitikut likoamaan yön yli veteen.
- Soseuta feta sauvasekoittimella sileäksi tai hienonna haarukan avulla pieneksi. Sekoita kaikki jugurttikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua vähintään tunnin ajan.
- Pyyhi ulkofileiden pinnalta ylimääräinen marinadi. Leikkaa ulkofileet paloiksi ja paloittele paprikat. Työnnä grillitikkuihin vuorotellen lihaa ja erivärisiä paprikapaloja.
- Grillaa tai paista parilapannulla ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoa jogurttikastikkeen, murennetun fetan, grillatun pitaleivän ja oliivien kanssa.