Lammassouvlaki ja feta-jugurttikastiketta

Lammassouvlaki ja feta-jugurttikastiketta
Ainekset

4 hengelle

1 kg lampaan ulkofileetä
1/2 dl oliiviöljyä
2 raastettua valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria myllystä
1 sitruunanmehu
1/2 tl korianterinsiemeniä
1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl tuoretta timjamia
3 vihreää paprikaa
3 keltaista paprikaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
liotettuja grillitikkuja

Feta-jugurttikastike

2 dl rasvaista paksua kreikkalaista jugurttia
200 g fetaa
2 rkl silputtua minttua
1/2 sitruunanmehu
1 sitruunan kuoriraaste
2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa

Koristeeksi

200 g fetaa murennettuna
100 g mustia oliiveja
mintun- ja timjaminlehtiä

Lammassouvlaki resepti on tämän pääsiäisen pelastaja

Pääsiäinen lähestyy ja lammasta pitäisi kokkailla. Mitäpä jos kokkaisit tänä pääsiäisenä jotain erilaista lampaasta? Ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka herkullinen lammassouvlaki valmistuu. Kylkeen kokataan vielä raikasta feta-jugurttikastiketta ja viiniksi kaadetaan klassista täyteläisen uhkeaa Tommasi Amaronea.

Nappaa resepti mukaan Viinipostista ja kipaise Alkon kautta hakemassa pullo Tommasi Amaronea.

Ohjeet:

  1. Raasta valkosipulinkynnet, murskaa korianterinsiemenet ja hienonna yrtit marinadia varten. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja marinoi lampaan ulkofileitä vuorokausi. Laita grillitikut likoamaan yön yli veteen.
  2. Soseuta feta sauvasekoittimella sileäksi tai hienonna haarukan avulla pieneksi. Sekoita kaikki jugurttikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua vähintään tunnin ajan.
  3. Pyyhi ulkofileiden pinnalta ylimääräinen marinadi. Leikkaa ulkofileet paloiksi ja paloittele paprikat. Työnnä grillitikkuihin vuorotellen lihaa ja erivärisiä paprikapaloja.
  4. Grillaa tai paista parilapannulla  ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoa jogurttikastikkeen, murennetun fetan, grillatun pitaleivän ja oliivien kanssa.

Suositukset

Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Pääsiäisaterian seuraksi sopii klassinen Amarone. Rusinoituneista rypäleistä valmistettu täyteläinen, mausteinen ja suorastaan uhkea Tommasi Amarone on loistava valinta!

Italia 46,58€
Tommasi Ripasso

Tommasi Ripasso

Tämä ”amaronen pikkuveli”  on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini pääsiäisen lammasaterioille. Voimakkaille liharuoille ja tuhdeille kasvisaterioillekin sopiva Tommasi Ripasso maistuu taatusti!

Italia 22,75€