Italialaiset karitsapullat

italialaiset karitsalihapullat ja Tommasi Ripasso
Ainekset

20–22 kpl, 6 annosta

2 sipulia

6 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia (esim. Freshona)

2 dl vettä

1 lihafondikuutio

2 (n. 50 g) vaaleaa leipäviipaletta

1 dl kivennäisvettä

1 muna

50 g parmesaaniraastetta

1 tl raastettua sitruunankuorta

1 tl suolaa

1 tl basilikaa

1 tl oreganoa

½ tl rosmariinia

½ tl mustapippuria

1 pkt (400 g) Tammisen luomukaritsan jauhelihaa

120 g mozzarellaa (esim. Juustoportin minimozzarellapalloja)

250 g kirsikkatomaattiterttuja

Lisäksi

500 g tuoreita juusto-pinaattiravioleja

basilikasilppua

Italialaiset karitsalihapullat ja täyteläinen italialainen punkku - eikös kuulostakin herkulliselta. Laita tämä resepti testiin!

  1. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne raukeiksi pannulla öljyssä. Ota puolet sipuliseoksesta sivuun taikinaa varten. Kaada pannulle lopun sipulisilpun päälle paseerattu tomaattisose, huuhtele purkki vedellä ja lisää se sekä liemikuutio pannulle. Anna kiehua hiljalleen.
  2. Murenna leivät kulhoon ja kaada päälle vesi. Anna liota hetki. Lisää leipäseoksen mukaan sivuun otettu sipulisilppu, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita ainekset käsin tasaiseksi massaksi.
  3. Pyöritä taikinasta noin 20 lihapyörykkää. Paina kuhunkin pyörykkään monttu, upota keskelle mozzarellapallo ja pyöritä pulla tasaiseksi.
  4. Lado pyörykät ripi rinnan öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle kuuma tomaattikastike, nosta päälle kirsikkatomaattitertut ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Keitä esim. pinaattiravioleja tai tortellineja muutama minuutti pakkauksen ohjeen mukaan, ja tarjoa pyörykkävuoan kanssa. Koristele ruoka vielä basilikasilpulla.

Tarjoile karitsalihapullat Tommasi Ripasson kera! Upeasti ruoan makuun sopivaa, pyöreän täyteläinen ja miellyttävän kirsikka-arominen Tommasin Ripasso Valpolicellaa on täsmävalinta liharuoille.

Kokeile myös tätä kolmen juuston piirasta porosalaatilla Tommasi Amaronen kaverina!

Julkaistu 8/2016