Sitruunasorbetti kuohuviinillä ja anislastut
Ainekset
4 annosta
35 min
1/2 litraa sitruunasorbettia
2 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
Anislastut100 g voita
1 tl hiukan morttelissa jauhettuja aniksen siemeniä
3 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 dl kidesokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 maustemitta suolaa
Koristeluun tomusokeria
Sitruunasorbetti vie kielen mennessään!
- Aloita lastuista. Lämmitä uuni 175°C asteeseen.
- Sulata voi kattilassa yhdessä aniksen siemenien kanssa.
- Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja ota kattila pois liedeltä.
- Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola
- Annostele noin yhden ruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita leivinpaperille. Jätä lastujen ympärille hiukan leviämisvaraa.
- Paista keksejä noin 6-7 minuuttia. Kun keksit ovat jäähtyneet, koristele ne tomusokerilla.
- Lusikoi sorbetti neljään lasiin tai kulhoon
- Kaada viini varovasti sorbettien joukkoon. Tarjoile anislastujen kanssa.