Sitruunasorbetti kuohuviinillä ja anislastut

sitruunasorbetti
Ainekset

4 annosta

35 min

1/2 litraa sitruunasorbettia

2 dl samppanjaa tai kuohuviiniä

Anislastut

100 g voita

1 tl hiukan morttelissa jauhettuja aniksen siemeniä

3 dl kaurahiutaleita

1 kananmuna

1 dl kidesokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 maustemitta suolaa

Koristeluun tomusokeria

Sitruunasorbetti vie kielen mennessään!

  1. Aloita lastuista. Lämmitä uuni 175°C asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa yhdessä aniksen siemenien kanssa.
  3. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja ota kattila pois liedeltä.
  4. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola
  6. Annostele noin yhden ruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita leivinpaperille. Jätä lastujen ympärille hiukan leviämisvaraa.
  7. Paista keksejä noin 6-7 minuuttia. Kun keksit ovat jäähtyneet, koristele ne tomusokerilla.
  8. Lusikoi sorbetti neljään lasiin tai kulhoon
  9. Kaada viini varovasti sorbettien joukkoon. Tarjoile anislastujen kanssa.
Tutustu klassisiin viini ja ruoka -pareihin!