Mustikkapannukakut
Ainekset
Aika: 30 Minuuttia
Määrä: 2 henkilöä
Taikina2 isoa kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa
1 kukkurallinen lusikka leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Hyppysellinen suolaa
Voita paistamiseen
150 g tuoreita tai sulatettuja mustikoita
TarjoiluunMustikoita
Kreikkalaista jogurttia, tai vaihtoehtoisesti vaniljajäätelöä
Juoksevaa hunajaa
Mansikoita
Ohje
- Riko kananmunat, kaada valkuaiset kuivaan kulhoon ja keltuaiset toiseen. Lisää vehnäjauho, maito, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma kulhoon keltuaisten kanssa ja vispilöi paksuksi, tasaiseksi taikinaksi.
- Vispilöi valkuaiset hyppysellisellä suolaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovaisesti taikinaan. Taikina tulee jäädä kuohkeaksi.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää voinokare ja kaada kauhallinen taikinaa pannuun. Paista jokunen minuutti kunnes taikina on jähmettynyt.
- Ripottele muutama mustikka pannuun, käännä pannukakku ja paista kullanruskeaksi toiselta puolelta. Jatka kunnes taikina loppuu.
- Tarjoile mustikoilla, jogurtilla tai jäätelöpallolla, hunajalla ja mansikoilla.
Suositusviinit: