Brunssireseptejä
2 dl jauhoja
100 g voita
2 rkl kylmää vettä
200 g vihreää parsaa
100 g savulohta
1 tl kapriksia
1 tl kuivatttua tilliä tai 1 rkl tuoretta, hienonnettua tilliä
3 munaa
4 dl täysmaitoa
Suolaa
Mustapippuria
Lohipiparjuuribagelit2:lle
2 bagelia
2 tl raastettua piparjuurta
n 1 dl tuorejuustoa, esim Philadelphia
Salaatinlehtiä
4 viipaletta kylmäsavulohta
1 tomaatti siivuina
0,5 punasipulia siivuina
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
Mustapippuria
Maalaisleipä avokadolla, korianterilla ja vuohenjuustolla4:lle
4 viipaletta maalaisleipää
Levitettävää vuohenjuustoa
2 kypsää avokadoa
Sitruunan raastettu kuori
1-2 tl sitruunamehua
1-2 rkl oliiviöljyä
Tuoretta korianteria
Suolaa
Mustapippuria
Mustikkacupcaket75 g voita
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl maitoa
100 g rouhittua valkosuklaata
75 g mustikoita
Kuorrute
75 g voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
100 g tuorejuustoa esim. Philadelphia
Muutama tippa sinistä elintarvikeväriä tai mustikoiden mehua (mikäli pakastemustikoita) Koristeeksi mustikoita
Etsitkö kevääseen sopivia brunssireseptejä?
Keväinen aurinko tuo mukanaan viikonlopun pitkät aamiaiset ja brunssit. Kokoa ystävät, perhe sekä lähimmäiset yhteen ja nauttikaa taivaallinen brunssi yhdessä! Kiireetön yhdessäolo kruunaa lounaan ja aamiaisen yhdistelmän - brunssin.
Viiniposti kokosi yhteen toinen toistaan herkullisempia reseptejä brunssipöydän antimiksi. Miltä kuulostaisi lohiparsapiiras, avokadoleivät sekä suussasulavat mustikkacupcaket?
Suolaista, makeaa, kuohuvaa, viiniä ja raikasta appelsiinimehua - näistä on viikonlopun rentouttavat brunssit tehty! Kurkkaa myös juomasuosituksemme brunsseille täältä.
Lohiparsapiirakka
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, pehmeä voi ja kylmä vesi taikinaksi. Voitele piirasvuoka ja painele taikina reunoille ja pohjalle. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Esipaista 15 min. Ota piiraspohja pois uunista ja laske uunin lämpö 175 asteeseen. Leikkaa parsoista pois mahdollinen kova tyvi. Lisää parsat piiraan pohjalle tasaisesti ja sitten päälle myös savulohipalat, kaprikset ja hienonnettu tilli. Vatkaa munat rikki kevyesti, lisää maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada seos täytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 min.
Lohipiparjuuribagelit
Lämmitä bageleita hetki grillivastuksen alla. Halkaise kahtia jotta saat kaksi puolikasta. Sekoita keskenään piparjuuri ja tuorejuusto. Levitä seosta alemmille puoliskoille. Lisää salaatinlehtiä, lohiviipaleet, tomaattiviipaleet sekä punasipuliviipaleet. Ripottele täytteen päälle hienonnettua ruohosipulia ja jauha päälle mustapippuria. Levitä bagelin yläpuoliskoon tuorejuustoseosta ja nosta se täytteen päälle. Paina kevyesti koko bagelia ja tarjoa.
Maalaisleipä avokadolla, korianterilla ja vuohenjuustolla
Sivele leipäpalat oliiviöljyllä ja ripsauta suolaa päälle. Paista kuivalla pannulla kunnes väri on kauniin kullanruskea. Levitä päälle reilusti vuohenjuustoa. Leikkaa avokado ohuiksi siivuiksi ja laita jokaiselle leivälle puoli avokadoa siivuina. Purista päälle sitruunanmehua ja ripottele myös raastettua sitruunankuorta. Rouhaise mustapippuria myllystä leipien päälle ja koristele korianterilla.
Mustikkacupcaket
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vispaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos varovasti munasokeriseokseen. Lisää maito ja sulanut voi. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Laita taikinaa pieniin paperimuotteibin ja paista n 25 min. Kypsymisaika riippuu vupkien koosta, joten kokeile tikulla. Anna jäähtyä. Kuorrute: sekoita kaikki ainekset keskenään ja värjää seos joko mustikan mehulla tai elintarvikevärillä. Pursota tai levitä pikkukakuille. Koristele mustikoilla.