Juomat brunssille

kuohuviini brunssille

Bellini ja kuohuviini brunssille

Brunsseilla nautitaan pitkään, syödään hyvin (ja paljon). Mutta mitä sitä kaataisi lasiin? Kuohuviini ja persikkamehu eli Bellini sekä samppanja ovat klassisia brunssijuomia!

Kokosimme yhteen myös herkulliset reseptit brunsseille, katso ne täältä. Nautinnollisia brunssihetkiä!

K-Ruoasta lisää herkullisia brunssitarjottavia!

Suositukset

G.H. Martel Prestige Brut

G.H. Martel Prestige Brut

Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rapeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään 22 000m2 kellaritilojen ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin lisäksi G.H.Martel omistaa edelleen 58 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja. Heidän keskiaikaiset kalkkikellarinsa sekä 1700-luvun rakennuksensa ekomuseoineen ovat avoinna yleisölle. Vuonna 2017 kellarimestari Christophe Rapeneau voitti vuoden maailman parhaan kuohuviinien tekijän tittelin!

Keskisyvä oljenkeltainen viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania. Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa!

Arvostelut: “****-tähteä” “Edulliseksi samppanjaksi tässä on yllättävästi miellyttävän monipuolinen ja herkullinen, rapean rapsakka maku.” -HS Jouko Mykkänen

Ranska 31,90€
Canella Bellini

Canella Bellini

Luciano Canellan työ viinien parissa alkoi jo hänen ollessaan varhaisteini 1940-luvun lopulla. Etsittyään äitinsä ravintolaan tarjottavaksi sopivia tuotteita hän intoutui myös itse valmistamaan kuohuviinejä, ja pian Italiasta Saksaan palaavat lomailijat kantoivat suosittuja ”Canellan tuliaisia” mukanaan.  Hänen prosecconsa voitti kultaa Italian ensimmäisessä viinikilpailussa vuonna 1994.

Luciano Canella pullotti venetolaisen kuuluisan cocktailin Bellinin ensimmäisenä maailmassa vuonna 1988. Makean raikkaassa juomassa yhdistyvät proseccon keveys, Veneton maaseudun kypsät persikat sekä muutama pisara villejä vadelmia. Alkoholipitoisuudeltaan maltillinen (5%) juoma sopii loistavasti seurusteluun, juhliin, piknikille ja kesäiseksi aperitiiviksi. Parhaimmillaan Bellini on hyvin viilennettynä.

Italia 4,51€