Paras kuohuviini juhliin

paras kuohuviini

Viinipostin asiantuntijat kertovat, mikä on paras kuohuviini juhliin

Juhlan kuin juhlan kruunaavat parhaat kuohuvat juomat! Olemme koonneet juhlavimmat suosituskuohuvat valmistujaisiin ja niihin tärkeisiin hetkiin.

Etsitkö kohtuuhintaisia viinejä noutopöydän herkkujen kylkeen? Kurkkaa vielä buffetin viiniparit!

Kuinka monta lasillista tulee viinipullosta?

Usein juhlia järjestäessä, piknikille mentäessä tai illanviettoon viiniä ostaessa alkaa pohtimaan kuinka monta lasillista tulee viinipullosta? Riittääkö viinipullo vai kannattaisiko ostaa suurempi hanapakkaus tai magnum pullo? Montako lasia viinipullosta riittää? Kokosimme yleisimmät pakkauskoot ja kuinka monta lasillista (12cl) kustakin saa.

0,25l 2 lasillista

0,375l 3 lasillista

0,75l 6 lasillista

1l 8 lasillista

1,5l 12 lasillista

2l 16 lasillista

3l (esimerkiksi hanapakkaukset) 25 lasillista

Psst! Varmista riittävyys, sillä hyvää viiniä tulee usein nautittua enemmän kuin lasillinen. Viiniposti vinkkaa käteävät ja laadukkaat hanapakkaukset juhliin. Kurkkaa ne täältä!

Herkulliset tarjottavat juhliin löydät tietenkin K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Klassinen, tyylikkään hapokas reservacava tuo juhlan tuntua niin alkumaljana, noutopöydän tai vappupiknikin juomana sekä illanistujaisissa. Maultaan kuiva, runsas ja erittäin raikas cava, jonka sitrushedelmäinen hapokkuus tuo veden kielelle.

Espanja 12,98€
Gancia Prosecco DOC Rosé

Gancia Prosecco DOC Rosé

Italian vanhimman kuohuviinitalon Rosé Prosecco ihastuttaa raikkaan hedelmäisellä, aromaattisella ja hienostuneella makumaailmallaan. Juoma on paikallaan kevään juhlien kohotusmaljana, mutta on myös erinomainen pari kevyiden alkuruokien ja sormisyötävien kanssa. 

Vinkki! Gancia Rosé Proseccosta valmistuu myös helppoja kuohuviinidrinkkejä

Kurkkaa linkin takaa Gancia Rosé Proseccon myymäläsaatavuus. Jos tätä ihanuutta ei löydy lähimyymälästäsi, kannattaa sinun rohkeasti kokeilla Alkon verkkokauppaa. Saat sitä kautta tilattua mitä vain ja noudettua haluamasi tuotteet valitsemastasi myymälästä.

Italia 14,98€
G.H. Martel Prestige Brut

G.H. Martel Prestige Brut

Vuoden viinit 2019 ja Decanter 2021 pronssimitalit ansainnut kypsän hedelmäinen, hennon paahteinen ja kermainen samppanja. Mainio seuralainen äyriäisille, kalalle, simpukoille tai blineille. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa!

Ranska 29,99€
Veuve Clicquot Brut lahjapakkaus

Veuve Clicquot Brut lahjapakkaus

Monien rakastama Veuve Clicquot Brut samppanja on hurmannut maailmaa jo vuodesta 1877! Veuve Clicquot’n runsas tyyli perustuu Pinot Noir -rypäleeseen, reserveviinien suurehkoon osuuteen sekä pitkään kellarikypsytykseen. "Keltaisen lesken" maku on täyteläinen ja mukailee tuoksun aromeja, siinä korostuu miellyttävä briossinen paahteisuus.

Veuve Clicquot Vintage Champagne Brut 2012 - Hopeaa Viinilehden Vuoden Samppanja -kilpailussa!

Veuve Clicquot’n maineikas samppanjatalo julkaisee vuosikertasamppanjan vain vuosina, jolloin kellarimestari on tyytyväinen satoon. Edellinen julkaistu vuosikerta oli 2008.

Samppanjavuosi 2012 oli paikoin haastava sääolojen suhteen, mutta samppanjatalon tarkkaan valikoiduista rypäleistä onnistuttiin valmistamaan raikkaan hapokas ja voimakas vuosikerta. Veuve Clicquot Vintage 2012 samppanjan runsaan upeasta aromimaailmasta löytyy muun muassa valkoisia kukkia, akaasiaa, sitrus- ja kivihedelmiä sekä mausteisuutta.

Tutki Alkon sivuilta mistä myymälöistä tätä palkittua samppanjaa saa, tai tilaa se kätevästi lähimpään Alkoosi.

Ranska 61,98€