Paras kuohuviini juhliin

paras kuohuviini

Viinipostin asiantuntijat kertovat, mikä on paras kuohuviini juhliin

Juhlan kuin juhlan kruunaavat parhaat kuohuvat juomat! Olemme koonneet juhlavimmat suosituskuohuvat kevään erilaisiin juhlatilaisuuksiin.

Etsitkö kohtuuhintaisia viinejä noutopöydän herkkujen kylkeen? Kurkkaa vielä buffetin viiniparit!

Kuinka monta lasillista tulee viinipullosta?

Usein juhlia järjestäessä, piknikille mentäessä tai illanviettoon viiniä ostaessa alkaa pohtimaan kuinka monta lasillista tulee viinipullosta? Riittääkö viinipullo vai kannattaisiko ostaa suurempi hanapakkaus tai magnum pullo? Montako lasia viinipullosta riittää? Kokosimme yleisimmät pakkauskoot ja kuinka monta lasillista (12cl) kustakin saa.

0,25l 2 lasillista

0,375l 3 lasillista

0,75l 6 lasillista

1l 8 lasillista

1,5l 12 lasillista

2l 16 lasillista

3l (esimerkiksi hanapakkaukset) 25 lasillista

Psst! Varmista riittävyys, sillä hyvää viiniä tulee usein nautittua enemmän kuin lasillinen. Viiniposti vinkkaa kätevät ja laadukkaat hanapakkaukset juhliin. Kurkkaa ne täältä!

Herkulliset tarjottavat juhliin löydät tietenkin K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature

Kuiva ja raikkaan hapokas Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature on oiva valinta kun pöytään katetaan kepeitä ruokia tai aikeissa on nostaa juhlamalja jos toinenkin! Mineraalinen makumaailma saa särmänsä viherpäärynästä, persikasta sekä kevyesti omenasta.

"Ehkäpä kuohuviini paras hinta-laatusuhde tällä hetkellä" -Pekka Suorsa, Viiniopas 2023

Espanja 11,98€
Calvet Célébration Rosé

Calvet Célébration Rosé

Calvet Celebration Rosé kuohuviini edustaa elämän helppoutta. Upea pullo luo juhlan tuntua itse viinin ollessa nautittavan iloinen ja mutkaton. Vaalea lohenvärinen kuohuviini tuoksuu vienosti metsämansikoille, raparperille, karviaismarjalle ja punaiselle nallekarkille. Suussa kuiva ja raikas, mutta helposti lähestyttävä. Parhaimmillaan sellaisenaan kevätretken kohottajana tai kevyiden pikkusuolaisten kanssa.

⭐⭐⭐ & EDULLINEN OSTOS -Viinilehti

Ranska 12,48€
Domaine des Trottières La Pierre Couverte

Domaine des Trottières La Pierre Couverte

Upea täsmätuote juhliin ja lahjaksi. Rypäleet viiniin tulevat Bergheimin ympäristöstä Alsacesta. Kuohuvan on valmistanut perheomisteinen Gustave Lorentzin viinitalo, joka on tehnyt viiniä vuodesta 1836. Onnea! Crémant on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen ja hedelmäinen.

⭐⭐⭐ & Laadukas ja hyvin tehty -Viinilehti

"90 p. & Kärkikaartia hintaluokassaan" -Pekka Suorsa, Iltalehti 30.12.2022

Ranska 19,89€