Paras kuohuviini juhliin

paras kuohuviini juhliin

Hakusessa paras kuohuviini juhliin ja elämän tärkeisiin hetkiin?

Juhlan kuin juhlan kruunaavat parhaat kuohuvat juomat! Olemme koonneet juhlavimmat suosituskuohuvat valmistujaisiin ja niihin tärkeisiin hetkiin.

Etsitkö kohtuuhintaisia viinejä noutopöydän herkkujen kylkeen? Kurkkaa vielä buffetin viiniparit!

Kuinka monta lasillista tulee viinipullosta?

Usein juhlia järjestäessä, piknikille mentäessä tai illanviettoon viiniä ostaessa alkaa pohtimaan kuinka monta lasillista tulee viinipullosta? Riittääkö viinipullo vai kannattaisiko ostaa suurempi hanapakkaus? Montako lasia viinipullosta riittää? Kokosimme yleisimmät pakkauskoot ja kuinka monta lasillista (12cl) kustakin saa.

0,25l 2 lasillista

0,375l 3 lasillista

0,75l 6 lasillista

1l 8 lasillista

1,5l 12 lasillista

2l 16 lasillista

3l (esimerkiksi hanapakkaukset) 25 lasillista

Psst! Varmista riittävyys, sillä hyvää viiniä tulee usein nautittua enemmän kuin lasillinen. Viiniposti vinkkaa käteävät ja laadukkaat hanapakkaukset juhliin. Kurkkaa ne täältä!

Herkulliset tarjottavat juhliin löydät tietenkin K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Calvet Célébration Rosé

Calvet Célébration Rosé

Pinkkejä kuplia

Tämä roseekuohari edustaa elämän helppoutta: upea pullo luo juhlan tuntua ja viini itsessään on nautittavan mutkaton! Vienosti metsämansikoilta, raparperilta ja karviaismarjalta tuoksuva roseekuohari on kuiva ja raikas mutta varsin suunmyötäinen ja helposti lähestyttävä.

Ranska 10,48€
Perelada Stars Cava Brut Reserva

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Tähtiä tähdille

Arvostetun viinitalon laadukas vuosikertacava on tyylikäs juhlakuohuva, jossa jo pelkkä etiketti tuo juhlan tuntua. Viini on saanut nimen “Stars” kunnianosoituksena Peraladan kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla vuosittain esiintyville maailman kirkkaimmille tähdille. Maultaan kuiva, runsas ja erittäin raikas cava, jonka sitrushedelmäinen hapokkuus tuo veden kielelle. Wineries for Climate Protection sertifiointi kertoo tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

Espanja 11,99€
Gancia Prosecco DOC Rosé

Gancia Prosecco DOC Rosé

Trendikästä

Italian vanhin kuohuviinituottaja Gancia toi Suomen markkinoille trendikkään Rosé Proseccon näyttävässä pullossa! Raikkaan hedelmäinen, aromaattinen ja hienostunut Gancia Rosé Prosecco maistuu sellaisenaan juhlajuomana. Jos kuitenkin kaivataan ruokaa seuralaiseksi, kannattaa tarjoilla kevyitä kalaruokia ja alkupaloja!

Vinkki! Gancia Rosé Proseccoa ei vielä löydy ihan kaikista Alkoista, eli suosittelemme tarkastamaan myymäläsaatavuuden Alkon sivuilta, ja tilamaan sen lähimpään Alkoosi.

Italia 13,90€
Robert de Pampignac Champagne Brut

Robert de Pampignac Champagne Brut

Edullisempaa samppanjaa

Elegantin samppanjan raikkaus sopii niin pieneen juhlistukseen kuin aterian kumppaniksi!

Pampignac tarjoilee kuplat sopuhintaan niin puolikkaassa kuin normaalissakin pullossa! Vaalean sitruunan värinen samppanja on tuoksultaan hieman salaperäinen: siitä voi aistia vihreää omenaa, limea, kivistä mineraalisuutta ja vienoa vaaleaa hedelmäisyyttä. Suussa kuiva, raikas ja keveän elegantti, mousseltaan pirteä ja gastronomisen hapokas. Jälkimaku paljastaa vaalean hedelmäisyyden ja sitruksisuuden seassa hieman hiivaleipää ja kokonaisuus päättyy suuta supistavaan mineraalisuuteen.

Ranska 26,02€
Charles Heidsieck Brut Reserve

Charles Heidsieck Brut Reserve

Klassikko samppanja

Maailman palkituimpia multi-vintage samppanjoita! Monikerroksinen, kermainen ja pitkä makumaailma sopii yhteen ostereiden, foie gras'n, pata negra-kinkun, katkarapujen ja kypsien juustojen kanssa.

Ranska 56,20€