Häiden juomatarjoilut

häiden juomatarjoilut

Häiden suunnittelussa on paljon yksityiskohtia, joihin kaipaillaan vinkkejä järjestelyjen sujuvoittamiseksi. Meillä Viinipostilla on ilo ja kunnia auttaa hääpareja juhlajuomien valinnassa. Juomatarjoilut häissä on nimittäin syytä miettiä huolella kuntoon; tarvitaan tervetuliaismaljaa, onnittelumaljaa, viinejä ruoan ja noutopöydän kylkeen sekä tietenkin alkoholittomia viinejä ja kuohuviinejä niitä kaipaaville.

Häiden juomatarjoilu

Onnittelumalja häihin

Onnittelumalja tai tervetuliaismalja valitaan useimmiten laadukkaampien kuohuviinien tai samppanjoiden väliltä. Viinipostin valikoimista löytyy paljon hyviä samppanjoita ja laadukkaampia kuohuviinejä häätarjoiluihin:

15 € Kuohuviinit

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut

Keskisyvän sitruunankeltainen, tuoksultaan runsas ja kypsän hedelmäinen. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, sopivasti kypsiä hedelmiä ja mietoa paahteisuutta. Erinomainen sellaisenaan tai upea pari myös ruoille.

Gancia Rosé Prosecco

Kirkkaan roseen värinen raikas ja hedelmäinen kuohuviini, jossa on hivenen punaista marjaa ja hentoa kukkaisuutta. Maultaan aromaattinen, raikas, herkkä ja miellyttävä kokonaisuus.

Albet I Noya Can Vendrell Estate Brut Reserva Organic

Vaaleaan kultaan vivahtavan kuohuviinin tuoksussa omenaa, karviaista ja aavistus paahteisuutta. Maultaan se on runsas ja raikkaan hapokas, jossa mukana sitruksisuutta, mineraalisuutta ja yrttisyyttä.

30 € > Samppanjat

G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut

Kypsän hedelmäinen, hennon paahteinen ja kermainen. Samppanjassa on tyylikkäät kuplat, jotka kantavat kokonaisuutta pitkään, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

J. Charpentier Millésime Champagne Brut 2015

Vaalean kullankeltaisen samppanjan tuoksu on viheromenainen, sitruksinen ja paahteinen. Maultaan se on erittäin kuiva, kypsän hedelmäinen, paahteinen, hennon mausteinen ja mineraalinen. Hienostuneet, pienet kuplat.

Moët & Chandon Impérial Champagne Brut

Impérial Brut on harmoninen kolmen rypälelajikkeen sekoite, joka ilmentää hienosti Möet & Chandonin raikkaan eleganttia tyyliä. Sen moniulotteisessa aromimaailmassa on tuoreita hedelmiä, valkeita kukkia sekä herkullista briossia.

Ruinart Champagne Brut

Ruinart Brut eli tuttavallisemmin “R” on ihastuttavan tasapainoinen vakiosamppanja. Raikkaan hedelmäinen samppanja valloittaa päärynän, hasselpähkinän ja mantelin aromeillaan, pirteällä hapokkuudellaan sekä tyylipuhtaalla olemuksellaan.  

Kuohuviinit häihin

Juhlan kunniaksi on syytä varautua siihen, että kuohuviiniä menee, ja paljon! Tässä kolme erinomaista kuohuviinisuositusta häihin:

Gancia Asti

Vaalean oljenkeltainen kuohuviini tuoksuu eksoottisille hedelmille, persikalle, kukkaiselle, sitruunalle ja rusinalle. Maultaan se on makea, keskihapokas ja pehmeä. Ehdoton pari häiden jälkiruokien kanssa.

Villa Conchi Cava

Kypsän omenainen, kepeän sitruunainen ja paahteinen tuoksu. Kuivaa ja raikkaan aromikasta makua siivittää pehmeät kuplat ja hieman meloninen jälkimaku.

Calvet Célébration Rosé Brut

Vaalea lohenvärinen viini tuoksuu vienosti metsämansikoille, raparperille, karviaismarjalle ja punaisille nallekarkeille. Suussa se on kuiva ja raikas mutta varsin suunmyötäinen, sekä helposti lähestyttävä.

Alkoholittomat kuohuviinit

Kohteliasta on myös huomioida vieraat, jotka eivät nauti alkoholia. Tässä Viinipostin alkoholittomat kuohuviinisuositukset:

Nozeco Fine Sparkling Alcohol Free (Saatavilla myös K-Ruokakaupoista)

Keskisyvän sitruunan värisen juoman tuoksu on runsas ja kesäinen: siitä voi aistia prosecollekin tyypillisiä päärynän ja valkoisten kukkien sekä keltaisen rusinan aromeja. Suussa Nozeco on puolikuiva, raikas, pirteästi kupliva, kevyt ja hedelmäinen.

Nozeco Fine Sparkling Rosé Alcohol Free  (Saatavilla myös K-Ruokakaupoista)

Keskisyvä ruusunmarjojen värinen kuohujuoma tuoksuu runsaan mansikkaiselta, päärynöiltä, vadelmilta ja ruusun terälehdiltä. Suussa kokonaisuus on puolikuiva, raikas ja reippaasti kuohahtava. Tummien rypäleiden mukanaan tuoma ryhdikkyys maistuu ja tuntuu keskitäyteläisessä kokonaisuudessa, mutta jälkifiilis on alkoholittomuuden vuoksi kevyt ja mansikkainen.

Mitä viinejä häihin?

Häiden ruokatarjoilujen rinnalle tulee valita viinit, jotka sopivat monenlaiseen makuun. Buffetpöydät vaativat viiniltä paljon, minkä vuoksi kannattaakin valita viinit, jotka taipuvat erinäisiä makuja sisältävien ruokien kanssa, eli ovat niin sanottuja ”moniottelijoita”.

10 € viinit

Raimat Abadia Crianza Organic

Viinissä on runsas suutuntuma ja tasapainoiset tanniinit. Maku miellyttävän pyöreä ja kevyen tamminen, ja pitkä. Siinä aistii karhunmarjaa ja karpaloa.

Raimat Castell Chardonnay Organic

Intensiivisen hedelmäinen ja puhdaspiirteinen viini. Sen kypsän sitruksisessa ja tasapainoisen hapokkaassa maussa aistii keltaluumua, aprikoosia ja viherpäärynäisyyttä.

15 € viinit

Zenato Valpolicella Superiore

Täyteläinen, mehevän rehevä ja sopivasti rustiikki viini, jonka tuoksussa maraschino -kirsikkaa ja luumua. Jälkimakua siivittää hento nahkaisuus ja tammisuus.

Zenato Lugana San Benedetto

Gardajärven eteläpuolelta tuleva keskitäyteläinen, heleän hedelmäinen viini, jonka maku on melko runsas, mineraalisuuden ja hennon hunajaisuuden sävyttämä.

20 € viinit

Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne

Engelin erittäin viehättävä ja intensiivinen Koillis-Ranskassa tuotettu orgaaninen ja vegaaninen luomuviini. Aistittavissa tyylikästä ja hillittyä puuta, raikasta kirsikkahilloa, pähkinää sekä ripaus nahkaa.

Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges Organic

Oljenkeltaisen viinin tuoksu on runsas ja suutuntumaltaan jopa öljyinen. Viini on maultaan tiivis tarjoillen aprikoosia, kypsää omenaa, mehiläisvahaa sekä suolaista mineraalisuutta.

Hanapakkaukset

Tommasi Pinot Grigio

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu trooppisilta hedelmiltä, persikoilta, päärynältä ja mausteiselta. Maultaan se on kuiva, runsaan hedelmäinen ja pyöreä sekä keskihapokas ja keskitäyteläinen.

Tommasi Graticcio Appasionato

Rubiininpunainen viini tuoksuu kirsikoilta, hapankirsikalta, kuivatuilta luumuilta, makean mausteiselta ja nahkaiselta. Maultaan viini on puolikuiva, pehmeä, keskitäyteläinen ja keskitanniininen sekä mehukas.

Zenato Bardolino

Avoimessa ja herkullisessa tuoksussa on hapankirsikkaa, mansikkaa ja orvokkia. Maku on notkea, melko kevyt ja tasapainoisen raikas. Se toistaa tuoksun runsaan marjaisaa makumaailmaa ja jälkimaussa myös hieman paahteisia ja yrttisiä vivahteita.

Black Tower Riesling

Vaalean keltainen viini tuoksuu makean hedelmäiseltä. Maultaan se on kuiva, hapokas ja kevyt.

Alkoholittomat viinit

Ebony Vale Cabernet Sauvignon

Rubiininpunaisen alkoholittoman punaviinin tuoksu on makea ja maussa on aistittavissa luumua, mansikkaa ja vadelmaa.

Ebony Vale Chardonnay

Vaaleankeltaisen alkoholittoman valkoviinin tuoksu on makea ja maku on omenainen ja lempeän päärynäinen.

Kuinka paljon viiniä häihin?

Usein juhlia järjestäessä tulee pohdittua, kuinka monta lasillista tulee viinipullosta. Kannattaako ostaa viinipulloja vai kenties suurempi hanapakkauksia? Entä montako lasia viinipullosta riittää? Tässä alla lista, kuinka paljon viiniä tulee eri kokoisista pulloista:

  • 0,75 l 6 lasillista
  • 1,5 l (magnum) 12 lasillista
  • 3 l (esimerkiksi hanapakkaukset) 25 lasillista

Viiniä on hyvä varata ainakin 3 lasillista vierasta kohden. Muista varata myös kuohuviiniä pari lasillista per vieras.

Psst! Varmista riittävyys, sillä hyvää viiniä tulee usein nautittua enemmän kuin lasillinen 😉

Tilaa viinit kätevästi Alkon verkkokaupan kautta

Tiesitkö, että voit tilata mitä tahansa viinejä mihin tahansa Alkon myymälään kätevästi Alkon verkkokaupan kautta? Alkon verkkokaupasta löytyy yli 10 000 tuotetta, myös nämä Viinipostin häihin suosittelemat viinit!

Lue Alkon sivuilta, kuinka verkkokauppa toimii, ja tilaa kaikki hääjuomat kätevästi yhteen myymälään.