Viinit noutopöytään

viinit noutopöytään

Millainen viini noutopöytään sopii?

Kesäkuun alku on koulujen päättymisen aikaa. Ahkerat opiskelijat ja valmistuneet ansaitsevat olla juhlan keskipisteenä. Kouluista valmistuneille nostetaan useampia onnittelumaljoja.

Mutta mitä viiniä juhlapöydän antimien kanssa tulisi nauttia? Buffetpöydät notkuvat herkuista jos toisista, makumaailmoiltaan erilaisista ruoista. Noutopöydän herkkujen kylkeen tuleekin valita monikäyttöiset viiniparit, jotka eivät riitele antimien erilaisten makujen kanssa. Helpotimme valintaa nostamalla kolme viiniparia noutopöytien herkkujen kaveriksi.

Täältä mukaan vielä kuohuvat juomat juhliin!

Ja K-Ruoan sivuilta vinkkejä noutopöydän tarjoiluille!

Suositukset

Puolimakea ja hapokas Riesling, jossa on hedelmäisyyttä, limettiä ja trooppisia hedelmiä. Jäännössokerin ansiosta keskitäyteläinen ja lempeä kokonaisuus. Erinomainen valinta itämaiseen noutopöytään ja rasvaisen kalan seuraksi tai sellaisenaan seurusteluun. Kiinalainen tai thaimaalainen keittiö tarjoavat useita hyviä vaihtoehtoja äyriäisineen ja tulisine kanakastikkeineen.

Saksa
Tussock Jumper Pinot Noir

Tussock Jumper Pinot Noir

Helposti lähestyttävä ja lempeä punaviini tarjoilee metsän marjoja, kuten vadelmaa, mustikkaa ja karpaloa. Kevyehkö kokonaisuus on maltillisen hapokas ja pehmeän tanniininen. Jälkimaultaan hieman mokkainen viini sopii noutopöydässä grillatulle possulle ja nahastaan maustetulle kanalle, mutta myös pizzoille ja pastoille tai suolaisille pikkupaloille.

Ranska 12,90€
Zenato Pinot Grigio

Zenato Pinot Grigio

Tämä lempeä viini on varma valinta noutopöytään salaattien, pasta- tai kalaruokien kumppaniksi tai keväiseen piknik-koriin. Vaaleankeltainen, häivähdyksen vihreä viini on kuiva, raikkaan hapokas ja eloisa. Aistittavissa hennosti päärynää ja trooppisia hedelmiä.

Italia 12,98€
Zenato Rosso Veneto

Zenato Rosso Veneto

Rubiininpunaisen viinin tuoksu on mehevä, hapankirsikoiden ja metsämarjojen täyttämä. Runsas ja suuntäyttävä maku on miellyttävän pehmeä, mausteinen ja lempeä. Jälkimaussa yrttisyyttä ja rustiikkisia aromeja. Täydellinen seuralainen monipuolisille noutopöydän tarjoamille ruoille.

Italia 12,98€
Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Tyylikkään raikas ja gastronominen aussi valkkari on mitä mainioin pari moninaisia makuja sisältävän noutopöydän kanssa! Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Australia 13,48€
Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Noutopöydän viineissä tulee huomioida eritoten hyvä hintalaatusuhde sekä moninaisten ruokien kanssa sopiva makumaailma. Australialainen hempeän hilloinen ja muhkean marjainen Shiraz on taatusti juhlavieraiden mieleen!

Australia 14,39€