Viinit noutopöytään

viinit noutopöytään

Millainen viini noutopöytään sopii?

Kesäkuun alku on koulujen päättymisen aikaa. Ahkerat opiskelijat ja valmistuneet ansaitsevat olla juhlan keskipisteenä. Kouluista valmistuneille nostetaan useampia onnittelumaljoja.

Mutta mitä viiniä juhlapöydän antimien kanssa tulisi nauttia? Buffetpöydät notkuvat herkuista jos toisista, makumaailmoiltaan erilaisista ruoista. Noutopöydän herkkujen kylkeen tuleekin valita monikäyttöiset viiniparit, jotka eivät riitele antimien erilaisten makujen kanssa. Helpotimme valintaa nostamalla kolme viiniparia noutopöytien herkkujen kaveriksi.

Täältä mukaan vielä kuohuvat juomat juhliin!

Ja K-Ruoan sivuilta vinkkejä noutopöydän tarjoiluille!

Suositukset

Crafty Hedgehog Chardonnay Organic

Crafty Hedgehog Chardonnay Organic

Ranskalainen viinipari

Crafty Hedgehog Chardonnay Organic on herkullinen luomusertifioitu valkoviini Ranskasta. Viinissä on pirteää hapokkuutta, jota tasapainottaa runsas hedelmäisyys. Monikäyttöinen viini, joka sopii niin nautiskeluun kuin monipuolisten ruokien kyytipojaksi.

Ranska 14,89€
Crafty Hedgehog Biodynamic

Crafty Hedgehog Biodynamic

Ranskalainen viinipari

Valikoiduista rypäleistä ilman lisäaineita ja villihiivaa, keinolannoitteita tai kemiallisia torjunta-aineita valmistettu raikas ja pehmeiden tanniinien siivittämä keskitäyteläinen viini hurmaa monimuotoisella karhunvatukkaisella ja mustaherukkaisella tuoksullaan, jossa on myös hentoa minttua ja lakritsia. Ihanteellinen noutopöydän monipuolisten herkkujen seuraksi; täytettyjen paprikoiden, kasvisruokien tai esimerkiksi tapasherkkujen pariksi tai nautittavaksi ihan sellaisenaan.

Ranska 13,49€
Zenato Pinot Grigio

Zenato Pinot Grigio

Italialainen viinipari

Tämä lempeä viini on varma valinta noutopöytään salaattien, pasta- tai kalaruokien kumppaniksi tai keväiseen piknik-koriin. Vaaleankeltainen, häivähdyksen vihreä viini on kuiva, raikkaan hapokas ja eloisa. Aistittavissa hennosti päärynää ja trooppisia hedelmiä.

Italia 13,99€
Zenato Rosso Veneto

Zenato Rosso Veneto

Italialainen viinipari

Rubiininpunaisen viinin tuoksu on mehevä, hapankirsikoiden ja metsämarjojen täyttämä. Runsas ja suuntäyttävä maku on miellyttävän pehmeä, mausteinen ja lempeä. Jälkimaussa yrttisyyttä ja rustiikkisia aromeja. Täydellinen seuralainen monipuolisille noutopöydän tarjoamille ruoille.

Italia 13,99€
Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Australialainen viinipari

Tyylikkään raikas ja gastronominen aussi valkkari on mitä mainioin pari moninaisia makuja sisältävän noutopöydän kanssa! Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Australia 14,68€
Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Australialainen viinipari

Noutopöydän viineissä tulee huomioida eritoten hyvä hintalaatusuhde sekä moninaisten ruokien kanssa sopiva makumaailma. Australialainen hempeän hilloinen ja muhkean marjainen Shiraz on taatusti juhlavieraiden mieleen!

Australia 14,98€