Lautasella

Jälkiruoat

Tutustu monipuoliseen valikoimaan herkullisia jälkiruokareseptejä. Jälkiruoat ja makea leivonnaiset kruunaavat illallisen ja maistuvat toki ihan myös vain sellaisenaan. Meiltä Viinipostilta löytyy suussa sulavia jälkiruokareseptejä viinisuosituksineen. Testaa vaikkapa aikuiseen makuun taittuvaa brownie rommilla tai pavlovaa kesämarjoilla. Viinipostin asiantuntijat tietävät myös, mitkä viinit sopivat parhaiten jälkiruokien kanssa, kurkkaa viinit reseptien yhteydestä.

Ohje Kaada kerma kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko. Anna lämmön nousta hiljakseen kunnes kerma kiehuu. Sekoita keskenään keltuaiset ja sokeri. Kaada kermaseos keltuaisseokseen niin, että vatkaat seosta reippaasti samalla. Kaada annosvuokiin siivilän läpi. Paista 95 asteen uuninlämmössä noin 1 tunti...
Jatka lukemista
Tämä suklaapavlova resepti on testattu, ja todettu maailman parhaaksi! Pavlova onkin monille tuttu kesäinen jälkiruoka, mutta tämä pavlovaresepti saakin oman erikoislisänsä suklaasta. Suklaapavlovan marenkiin sekoitetaan kaakaojauhetta ja suklaahippuja. Koko kakku kruunataan myös ripottelemalla suklaahippuja päälle ja tarjoillaan Italian vanhimman kuohuviinitalon...
Jatka lukemista
Raparperi-kuohuviinijuustokakku Kakkukatrin tapaan kevään ja kesän juhliin Kakkukatri loi upean raparperi-kuohuviinijuustokakun, jossa maistuu raparperin lisäksi raikkaan hedelmäinen Villa Conchi cava. Villa Conchin kaunis pullo sopii loistavasti juhlakattauksiin ja Kakkukatri inspiroitui myös koristelemaan kakun Villa Conchin juhlavaan etikettiin sopivaksi. Etiketti puolestaan...
Jatka lukemista
Aikuiseen makuun taittuvassa suklaa-brownie-reseptissä käytetään aitoa itävaltalaista Inländer-rommia syventämään brownien makua. Rommi-brownien lämpimät ja syvät maut tekevät tästä suklaaherkusta täydellisen valinnan esimerkiksi talvisen ulkoilun jälkeen. Kokeile tätä helppoa brownie-ohjetta vaikka heti tänään! Valmistusohje: Lämmitä uuni 180 asteeseen (ylä- ja alalämmöllä)...
Jatka lukemista
Suomen Bocuse d’Or -kilpailun edustaja Johan Kurkela suunnitteli maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille kolmen ruokalajin menuun. Jälkiruokasi Johan valmisti vaniljapannacottaa, melonia ja greippiä. Pannacotan ohjeet: Yhdistä kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet sen sisältä joukkoon....
Jatka lukemista