Lautasella

Kotilieden Himahella-blogia pitävän Tiinan reseptit on kertakaikkiaan valloittavan herkullisia, mutta myös helppoja! Nyt testiin tämä clafoutis resepti eli ranskalainen kirsikkapannari eli kirsikkaclafoutis: Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta hapankirsikat. Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka tai 24 senttiä halkaisijaltaan oleva...
Jatka lukemista
Ihastuttavan Blonditiinan helppo omenagalette valmistuu kätevästi uunipellille! Sekoita taikinakulhossa vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi sekaan jääkaappikylmä voi. Lisää vesi ja sekoita käsin kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Laita taikinapallo kahden leivinpaperin väliin ja...
Jatka lukemista
Sitruunasorbetti vie kielen mennessään! Aloita lastuista. Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Sulata voi kattilassa yhdessä aniksen siemenien kanssa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja ota kattila pois liedeltä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola Annostele noin...
Jatka lukemista
Itsenäisyyspäivän menu - jälkiruoka: Karpaloinen Gin & Tonic -vaahto Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne 1/2 dl tonicvesitilkkaan. Liivatteen määrä riippuu käytettävissä olevasta hyytymisajasta. Pane jäiset kapalot, valkuaiset, sokeri, rosmariini ja gini monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta kunnes seos...
Jatka lukemista
Ohjeet: Jätä pähkinäpussista neljä pähkinää jälkiruoan koristeeksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Jaa pähkinärouhe jälkiruokamaljan tai viinilasin pohjalle. Sekoita keskenään jogurtti ja limettitahna. Lusikoi tahna pähkinärouheen päälle. Pyöräytä granaattiomenaa pari kertaa työtasoa vasten. Halkaise se ja koputtele siemenet irti hedelmästä...
Jatka lukemista