Sormisyötäviä juhliin

star
sormisyötäviä juhliin

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka järjestetään Ranskan Lyonissa kahden vuoden välein. Viiniposti ja Moët & Chandon ovat Suomen Bocuse d’Or -joukkueen virallisia kumppaneita. Yhteistyö on luontevaa, sillä Moët & Chandon on myös pioneeri samppanjan ja ruoan yhdistämisessä. Tämän sivun alta löydät erilaisia sormisyötäviä juhliin.

Sormisyötäviä juhliin à la Ismo Sipeläinen

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja, suunnitteli neljä sormisyötävää maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille. Sormisyötävät on suunniteltu niin rentoihin illanistujaisiin kuin isomman seurueen juhlallisuuksiin. Yllätä vieraasi siis täydellisillä ruoan ja samppanjan yhdistelmillä!

Lue lisää Suomen Bocuse d’Or -joukkueen tiestä vuonna 2025 järjestettävään finaaliin

Sormisyötävä no 1: Muikunmäti-tartaletti

Sormisyötävä Muikunmäti-tartaletti

8 hengelle

Tarteletti

Ainekset:

6 levyä valmista wonton taikinaa
1 l öljyä

Ohjeet:

  1. Kuumenna öljy varovasti 160 asteiseksi.
  2. Leikkaa wonton-levyistä 6 cm stanssilla ympyröitä.
  3. Asettele yksittäiset wonton-levyt kahden tarteletti vuoan väliin niin, että reunat ovat tasaiset. Paista öljyssä̈ vuoka samalla painaen vuoan yläosaa niin että taikina pysyy kahden tarteletti vuoan välissä ja lopputulos on tasaisen kullanruskea.

Täyte

Ainekset:

3 rkl creme fraichea

2 rkl omenaa, kuutioituna (noin neljännes)

1 tl hienonnettua tilliä

Ohjeet:

  1. Vaahdota creme fraiche kevyesti.
  2. Lisää joukkoon kuutioitu omena. Huomio että kuutioiden tulee olla sen verran pieniä, että ne jäävät tarteletin reunojen alapuolelle.
  3. Lisää joukkoon myös hienonnettu tilli ja mausta kevyesti suolalla sekä vastarouhitulla mustapippurilla.
  4. Täytä tarteletit juuri ja juuri täyteen.

Koristelu

1 prk muikunmäti

Ohjeet:

Levitä muikun mätiä täytteen päälle tasaiseksi pinnaksi pientä veistä apuna käyttäen. Koristele pienillä tillin tupsuilla.

Sormisyötävä no 2: Rapusalaatti

Sormisyötävä Rapusalaatti

8 hengelle

Ainekset:

2 kpl baby gem salaattia (sydänsalaatti)

1 jalapeno, pieni

1 tomaattia

4 rkl majoneesia

1 lime

50 g katkarapua

Ohjeet:

  1. Poista sydänsalaatista uloimmat kerrokset ja leikkaa neljään osaan.
  2. Leikkaa tomaatti neljään osaan ja poista sisusta, jäljelle jäänyt ¨lehti¨ viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Mausta ne kevyesti suolalla sekä pippurilla.
  3. Leikkaa jalapeno puoliksi ja poista samalla siemenet. Viipaloi jalapeno ohuiksi suikaleiksi.
  4. Mausta katkaravut suolalla sekä pippurilla ja raasta myös pyrstöihin hieman limen kuorta.
  5. Salaatin ollessa vielä kannasta kiinni erottele lehtiä kevyesti toisistaan ja täytä kyseisiä välejä niin ravun pyrstöillä, tomaatilla kuin jalopenoilla. Voit myös pursottaa majoneesia lehtien väliin.
  6. Puristele vielä kasattujen salaattien pinnalle hieman limen mehua sekä sormisuolaa.
  7. Koristele halutessasi yrteillä tai raastaa pinnalle hieman piparjuurta. Voit myös irrottaa sydänsalaatista lehtiä ja käyttää lehtiä pieninä veneinä täytteelle.

Sormisyötävä no 3: Härkätartar ja nori

Sormisyötävä Härkätartar ja nori

8 hengelle

Ainekset:

50 g naudan sisäfilettä

1 tl ryytisinappia

3 rkl majoneesia

1 tl soijaa

1 arkki nori-levää

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

 Ohjeet:

  1. Leikkaa liha pieneksi kuutioksi ja sekoita joukkoon sinappi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  2. Sekoita majoneesin joukkoon soija ja tarkasta maku.
  3. Leikkaa nori-levä varovasti 8 osaan. Aseta levän päälle pieni lusikallinen maustettua tartaria ja nosta levän sivut ylöspäin. Varovasti painele noria, jotta se pitää muodon paremmin.
  4. Nostele tartarin päälle pieni lusikallinen soija-majoneesia ja koristele runsaalla määrällä hienonnettua ruohosipulia.

Sormisyötävä no 4: Kampasimpukka ja parsa

Sormisyötävä Kampasimpukka ja parsa

8 hengelle

Ainekset:

2 kpl valkoista parsaa

1 omena

1 kyssäkaali

2 kpl kampasimpukkaa

1 sitruunan tai yuzun mehu

sidontaan ruohosipuli

Ohjeet:

  1. Kuori valkoinen parsa sekä kyssäkaali.
  2. Leikkaa kaikki vihannekset pieneksi juliennen kokoisiksi suikaleiksi, hieman tulitikkua isommiksi.
  3. Leikkaa kampasimpukka myös ohuiksi suikaleiksi.
  4. Ryöppää ruohosipuli kiehuvassa vedessä noin 5 sekuntia ja nosta jääveteen.
  5. Mausta suikaleet kevyesti suolalla sekä sitruunan mehulla tai yuzu mehulla.
  6. Kasaa maustamisen jälkeen suikaleista pieniä pinoja ja sido ne kevyesti ruohosipulilla.
  7. Ripottele pinnalle vielä hieman sormisuolaa ja halutessasi raasta pinnalle hieman sitruunan kuorta.

Suositukset

Moët & Chandon Impérial Brut

Moët & Chandon Impérial Brut

Moët & Chandon Impérial Brut on maailman rakastetuin samppanja ja upea pari ruoalle! 

Impérial Brut on harmoninen kolmen rypälelajikkeen – Pinot Noir, Meunier, Chardonnay – sekoite, joka ilmentää hienosti Möet & Chandonin raikkaan eleganttia tyyliä. Sen moniulotteisessa aromimaailmassa on tuoreita hedelmiä, valkeita kukkia sekä herkullista briossia.

Ranska 59,69€