Zenaton perheen tuoretomaattipastaresepti

star
tuoretomaattipastaresepti
Ainekset

4 hengelle

400 g pastaa

500 g makeita kirsikkatomaatteja

hyppysellinen suolaa

1 valkosipulinkynsi

nippu basilikan lehtiä

loraus oliiviöljyä

hyppysellinen sokeria

tarjoiluun Burrata-juustoa (tai mozzarellaa), extra virgin oliiviöljyä

Tuoretomaattipasta eli Pasta al Pomodoro e Burrata vie ajatukset Italiaan

Ikävä Italiaan?

Kotimaiset tomaatit ovat nyt parhaimmillaan! Kokeile Zenaton perheen tuoretomaattipastareseptiä. Täydellistä raikkaan ja kesäisen Zenato Rosé San Benedetto roseeviinin kanssa!

Tuoretomaattipastan valmistusohje:

  • Puolita kirsikkatomaatit ja paista niitä pannulla oliiviöljyssä kokonaisen valkosipulinkynnen kanssa (kuori poistettuna) muutama minuutti niin, että ne pehmenevät. Lisää hieman suolaa.
  • Laita tomaatit, basilikan lehdet ja loraus oliiviöljyä blenderiin ja lisää ripaus sokeria tomaattien makeudesta riippuen.
  • Laita sose takaisin laajaan pannuun odottamaan. Keitä pasta AL DENTE ja kaada keitetty ja valutettu pasta tomaattisoseen sekaan ja sekoita. Tarjoile pasta burratan tai muun hyvän juuston kera ja pirskauttele päälle oliiviöjyä.

Suositukset

Zenato Rosé San Benedetto

Zenato Rosé San Benedetto

Herkullinen ja marjaisa palkittu roseeviini Zenaton viinitilalta. Ihanan raikas, marjaisa ja sitruunainen viini, jonka salaisuus piilee rinnetarhoilta Gardajärven yläpuolelta poimituissa rypäleissä. Gardan viilentävät tuulet hidastavat rypäleiden kypsymistä, mikä takaa rypäleiden runsaan aromikkuuden ja hyvän happotasapainon. Rondinella tuo viiniin runsasta hedelmää, Pinot Noir rakennetta ja Cabernet Franc hentoa mausteisuutta.

Italia 13,97€