Zenaton perheen tuoretomaattipastaresepti
4 hengelle
400 g pastaa
500 g makeita kirsikkatomaatteja
hyppysellinen suolaa
1 valkosipulinkynsi
nippu basilikan lehtiä
loraus oliiviöljyä
hyppysellinen sokeria
tarjoiluun Burrata-juustoa (tai mozzarellaa), extra virgin oliiviöljyä
Tuoretomaattipasta eli Pasta al Pomodoro e Burrata vie ajatukset Italiaan
Ikävä Italiaan?
Kotimaiset tomaatit ovat nyt parhaimmillaan! Kokeile Zenaton perheen tuoretomaattipastareseptiä. Täydellistä raikkaan ja kesäisen Zenato Rosé San Benedetto roseeviinin kanssa!
Tuoretomaattipastan valmistusohje:
- Puolita kirsikkatomaatit ja paista niitä pannulla oliiviöljyssä kokonaisen valkosipulinkynnen kanssa (kuori poistettuna) muutama minuutti niin, että ne pehmenevät. Lisää hieman suolaa.
- Laita tomaatit, basilikan lehdet ja loraus oliiviöljyä blenderiin ja lisää ripaus sokeria tomaattien makeudesta riippuen.
- Laita sose takaisin laajaan pannuun odottamaan. Keitä pasta AL DENTE ja kaada keitetty ja valutettu pasta tomaattisoseen sekaan ja sekoita. Tarjoile pasta burratan tai muun hyvän juuston kera ja pirskauttele päälle oliiviöjyä.
Suositukset
Zenato Rosé San Benedetto
Herkullinen ja marjaisa palkittu roseeviini Zenaton viinitilalta. Ihanan raikas, marjaisa ja sitruunainen viini, jonka salaisuus piilee rinnetarhoilta Gardajärven yläpuolelta poimituissa rypäleissä. Gardan viilentävät tuulet hidastavat rypäleiden kypsymistä, mikä takaa rypäleiden runsaan aromikkuuden ja hyvän happotasapainon. Rondinella tuo viiniin runsasta hedelmää, Pinot Noir rakennetta ja Cabernet Franc hentoa mausteisuutta.