Haudutettu lampaanpotka resepti

4 lampaan- tai karitsanpotkaa
voita tai öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ l vettä
4 rkl lihafondia
4–5 dl punaviiniä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
1-2 laakerinlehteä
2 rkl kuivattuja sieniä
Lisäksi
pala palsternakkaa
8–10 pikkusipulia
2–3 porkkanaa (eri värisiä)
pala selleriä
4–5 valkosipulinkynttä
2–3 rkl tummaa kastikesuurusta
ripaus mustapippuria
Bataatti-piparjuurisose1 kg bataattia
suolaa
100 g piparjuurituorejuustoa
1 tl raastettua piparjuurta tai wasabia
(tilkka kuumaa maitoa)
Haudutettu lampaanpotka resepti on viikonlopun herkkuateria
Ruokatoimittaja Tiina Rantasen haudutettu lampaanpotka resepti valmistuu viikonlopun aikana muutamissa tunneissa.
Haudutettu lampaanpotka valmistusohje
- Ruskista lampaanpotkat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele potkat pataan.
- Kaada vesi paistinpannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää joukkoon lihafondi ja punaviini, ja kaada neste pataan. Lisää rosmariininoksat, laakerinlehdet ja kuivatut sienet.
- Peitä pata kannella ja anna potkien hautua 150-asteisessa uunissa tunnin verran.
- Kuori ja paloittele kasvikset. Pikkusipulit ja valkosipulinkynnet voi panna pataan kokonaisina.
- Lisää kasvikset pataan ja jatka kypsentämistä vielä noin 1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta. Mikäli kypsennät padan matalammassa lämpötilassa eli 125 asteessa, pata viihtyy uunissa mainiosti 3-4 tuntia.
- Nosta potkat reikäkauhalla vadille kasvisten kanssa. Suurusta liemestä kastike. Tarkista suola.
Bataatti-piparjuurisose valmistusohje
- Soseuta kuoritut ja suolavedessä pehmeäksi keitetyt bataatit. Lisää joukkoon tuorejuusto ja piparjuuriraaste. Mikäli sose on liian paksua, lisää joukkoon tilkka keitinlientä tai kuumennettua maitoa. Tarkista suola.
Tutustu Tiinan Himahella-blogiin Kotiliedessä!
Resepti ja kuvat: Tiina Rantanen
Suositukset


Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Upen täyteläinen ja mehevä viini, joka on valmistettu perinteisellä Ripasso-mentelmällä, jolloin viini käy uudelleen puristettujen Amarone-rypäleiden kanssa. Täyteläistä makua ja makean mausteisia sävyjä tukee kirsikkainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit. Laadukas viini on voittanut lukuisia kilpailuja ja sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaan, erityisesti liharuokien seuraan.