Lautasella

Uudessa Ranskalainen päivällinen -reseptisarjassamme huippukokki Teemu Laurell vie meidät solmimaan täydellistä viinin ja maittavan aterian liittoa. Tavoitteena ovat sopivan helpot ja herkulliset ruoat, joiden vierelle suosittelemme viiniä vanhan, ranskalaisen viinituottaja Calvet’in valikoimasta. Istutaan yhteisen pöydän ääreen ja kohotetaan nauttien malja...
Jatka lukemista
Ruokatoimittaja Mari Moilasen burgeriresepti karamellisoidulla BBQ-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla on tämän kesän hitti! Mutta entäs mikä viini hampurilaisten kanssa toimii? Kaveriksi burgerille kannattaa Alkosta napata aussipunkku Plan B Shiraz. Psst! Jos haluat tuunata burgeria kokeile tavallisen naudan jauhelihan tilalla peuranjauhelihaa....
Jatka lukemista
Toskanalainen punaviinipaisti ja perunagnocchit Mari Moilasen tapaan! Ota paisti pari tuntia ennen ruoanlaittoa huoneenlämpöön. Kuumenna oliiviöljy kookkaassa, kannellisessa padassa ja ruskista paisti kauttaaltaan öljyssä. Nosta paisti hetkeksi pois padasta ja freesaa oliiviöljyssä kuoritut, lohkotut porkkanat ja sipuli, murskatut valkosipulinkynnet sekä...
Jatka lukemista
Mikä punaviini entrecotelle sopisi? Kokkaa entrecote venetolaiseen tapaan Tiina Rantasen reseptillä: Teen ensin marinadi. Kiehauta viiniä, sokeria ja mausteita viitisen minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Pane lihat laakeaan vuokaan ja kaada maustettu punaviini lihan päälle. Marinoi lihoja 1/2-3...
Jatka lukemista