Mehevä burgundinpata

Ainekset
Neljälle hengelle
800 g naudan etuselkää
2 rkl voita
suolaa, mustapippuria
2 isoa porkkanaa
1 keltasipuli
1,5 rkl vehnäjauhoja
4 dl punaviiniä
2,5 dl vasikanlihalientä (n. 1,5 rkl vasikkafondia sekoitettuna veteen)
2 rkl tomaattipuretta
1 tl kuivattua timjamia tai kourallinen tuoretta
1 laakerinlehti
2 valkosipulinkynttä
10 pikkusipulia
1 pkt pekonia
200 g herkkusieniä
Tämä burgundinpata resepti takaa mehevän lopputuloksen:
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Kuutioi liha.
- Sulata voi paistinpannussa ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Suolaa ja pippuroi.
- Kuori ja leikkaa porkkanat ja sipuli viipaleiksi.
- Laita ruskistetut lihat ja kasvisviipaleet pataan.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita jauhot tasaisesti liha- ja kasvispaloihin. Lisää viini, vasikanlihaliemi ja tomaattipure. Lisää timjami ja laakerinlehti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää pataan.
- Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpö keskilämmölle. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n 1,5 h.
- Halkaise pikkusipulit ja tarvittaessa myös sienet, jos ne ovat kookkaita.
- Leikkaa pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla mukavan ruskeiksi.
- Ota pekonipalat pannulta, mutta säästä rasva. Lisää rasvan joukkoon halkaistut pikkusipulit ja herkkusienet. Paista hetken aikaa ja ota pannu pois hellalta.
- Lisää pekonit, herkkusienet ja pikkusipulit pataan ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 min. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa riisin, perunamuusin tai perunalumen kanssa.