TV-kokki Meri-Tuulin Patatas Bravas & Blanc Pescador

patatas bravas resepti
Ainekset

800 g kiinteitä, keskikokoisia perunoita, esim. Nicola

n. 7 dl rypsiöljyä

suolaa

Dippi

2 dl ranskankermaa

1 hienonnettu valkosipulin kynsi

2 rkl ketsuppia

1 rkl savupaprikajauhetta (makeaa)

ripaus suolaa

Meri-Tuulin Patatas Bravas resepti ja savupaprikakastike

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 18 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi. Tee sillä välin dippi yhdistämällä kaikki ainekset. Laita dippi kylmään maustumaan.
  2. Laita peruna leikkuulaudalle ja litistä varovasti kämmenellä leikkuulautaa vasten niin, että kuori antaa periksi ja peruna painuu noin 2 cm paksuksi lituskaksi. Revi isoimmat perunalistuskat muutamaan osaan.
  3. Kaada rypsiöljyä paksupohjaiseen keskikokoiseen kattilaan tai wokpannuun noin 4 cm syvyydeltä. Kuumenna öljy, se on valmista kun öljyyn tiputettu perunapala alkaa heti tirisemään öljyssä ja pysyy pinnalla. Friteeraa perunapalat muutama kerrallaan, noin 1 minuutti, käännä kesken paiston. Nosta reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan ja mausta suolalla.
  4. Tarjoa lämpimät potut dipin kera.

Tv-kokki ja bloggaaja Meri-Tuuli Väntsin herkullinen Patatas Bravas -resepti vie sinut suoraan Costa Bravan tunnelmiin. Meri-Tuuli suosittelee dipin kanssa maistuvan naposteluruoan seuraan pirteän raikasta ja kevyen pirskahtelevaa Blanc Pescadoria.

Suositukset

Espanja