TV-kokki Meri-Tuulin Patatas Bravas & Blanc Pescador

800 g kiinteitä, keskikokoisia perunoita, esim. Nicola
n. 7 dl rypsiöljyä
suolaa
Dippi2 dl ranskankermaa
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
2 rkl ketsuppia
1 rkl savupaprikajauhetta (makeaa)
ripaus suolaa
Meri-Tuulin Patatas Bravas resepti ja savupaprikakastike
- Pese perunat huolellisesti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 18 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi. Tee sillä välin dippi yhdistämällä kaikki ainekset. Laita dippi kylmään maustumaan.
- Laita peruna leikkuulaudalle ja litistä varovasti kämmenellä leikkuulautaa vasten niin, että kuori antaa periksi ja peruna painuu noin 2 cm paksuksi lituskaksi. Revi isoimmat perunalistuskat muutamaan osaan.
- Kaada rypsiöljyä paksupohjaiseen keskikokoiseen kattilaan tai wokpannuun noin 4 cm syvyydeltä. Kuumenna öljy, se on valmista kun öljyyn tiputettu perunapala alkaa heti tirisemään öljyssä ja pysyy pinnalla. Friteeraa perunapalat muutama kerrallaan, noin 1 minuutti, käännä kesken paiston. Nosta reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan ja mausta suolalla.
- Tarjoa lämpimät potut dipin kera.
Tv-kokki ja bloggaaja Meri-Tuuli Väntsin herkullinen Patatas Bravas -resepti vie sinut suoraan Costa Bravan tunnelmiin. Meri-Tuuli suosittelee dipin kanssa maistuvan naposteluruoan seuraan pirteän raikasta ja kevyen pirskahtelevaa Blanc Pescadoria.
Suositukset
Espanja
