TV-kokki Meri-Tuulin Patatas Bravas & Blanc Pescador

patatas bravas resepti
Ainekset

800 g kiinteitä, keskikokoisia perunoita, esim. Nicola

n. 7 dl rypsiöljyä

suolaa

Dippi

2 dl ranskankermaa

1 hienonnettu valkosipulin kynsi

2 rkl ketsuppia

1 rkl savupaprikajauhetta (makeaa)

ripaus suolaa

Meri-Tuulin Patatas Bravas resepti ja savupaprikakastike

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 18 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi. Tee sillä välin dippi yhdistämällä kaikki ainekset. Laita dippi kylmään maustumaan.
  2. Laita peruna leikkuulaudalle ja litistä varovasti kämmenellä leikkuulautaa vasten niin, että kuori antaa periksi ja peruna painuu noin 2 cm paksuksi lituskaksi. Revi isoimmat perunalistuskat muutamaan osaan.
  3. Kaada rypsiöljyä paksupohjaiseen keskikokoiseen kattilaan tai wokpannuun noin 4 cm syvyydeltä. Kuumenna öljy, se on valmista kun öljyyn tiputettu perunapala alkaa heti tirisemään öljyssä ja pysyy pinnalla. Friteeraa perunapalat muutama kerrallaan, noin 1 minuutti, käännä kesken paiston. Nosta reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan ja mausta suolalla.
  4. Tarjoa lämpimät potut dipin kera.

Tv-kokki ja bloggaaja Meri-Tuuli Väntsin herkullinen Patatas Bravas -resepti vie sinut suoraan Costa Bravan tunnelmiin. Meri-Tuuli suosittelee dipin kanssa maistuvan naposteluruoan seuraan pirteän raikasta ja kevyen pirskahtelevaa Blanc Pescadoria.

Suositukset

Blanc Pescador

Blanc Pescador

Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu. 

Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja. Maaperän moniulotteisuus ja välimeren suotuisa ilmasto tarjoavat mahdollisuuden viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

Pescador tarkoittaa kalastajaa ja tuotemerkki tukee kalastajien työtä keräämällä varoja merenpuhdistustyöhön ja uhattujen lajien suojelemiseen. 

Espanja 10,49€