Lammaspata ja paahdetut vihannekset
Valmistusaika 2 tuntia
4 annosta
800 g lammaspaistia kuutioina
2 ½ dl punaviiniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ tl kuminansiemeniä
1 rkl hienonnettua rosmariinia
1 tl Maizena-jauhoja
3 rkl sokeroituja puolukoita
voita, suolaa ja mustapippuria
Paahdetut vihannekset400 g pienikokoisia perunoita
2 paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 sipulia
suolaa ja oliiviöljyä
Lammaspata ottaa tovin valmistuakseen, mutta on ehdottomasti sen väärti. Liedellä poriseva lammaspata sopii mainiosti kiireettömään viikonloppuun. Tarjoile lammaspadan seurana paahdettuja vihanneksia.
- Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista lammaspalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nostele lihat kasariin. Keitä punaviiniä paistinpannulla noin 2 minuuttia ja kaada sitten viini lihapalojen päälle.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit, kumina ja rosmariini pataan lihojen joukkoon. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä noin 1-1 ½ tuntia, kunnes lihapalat tuntuvat mureilta.
- Sekoita Maizena-jauhot tilkkaan vettä ja lisää seos pataan samalla sekoittaen. Lisää mukaan myös puolukat ja keitä muutama minuutti. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
Paahdetut vihannekset
- Kuumenna uuni 200°C asteeseen. Halkaise perunat. Poista paprikoiden siemenkodat ja leikkaa paprikat noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pilko kesäkurpitsa noin 2 cm paloiksi ja lohko sipuli.
- Laita perunat uunivuokaan ja lisää päälle hieman suolaa ja oliiviöljyä. Paista uunissa noin 15 minuuttia ja lisää sitten myös muut kasvikset mukaan.
- Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa. Paista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja ovat saaneet mukavan paahdetun värin.
- Tarjoile paahdetut kasvikset lammaspadan kanssa.
Viinisuosituksemme lammaspadalle löydät täältä.