Viiniparit lammaspadalle

punaviini lampaalle

Punaviini lampaalle

Pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä. Olemme poimineet sinulle kolme erinomaista viinivaihtoehtoa, joista voit valita sinua miellyttävän kaverin lammaspadalle. Molemmat saat tilattua helposti Alkon verkkokaupan kautta!

Jos kokkaat lammasta pääsiäisen tuttuun tapaan, kannattaa kurkata vielä nämä viinit!

Suositukset

Etelä-Afrikkalainen lämpimän mausteinen, mutta helposti lähestyttävä viini on muhevan marjainen ja hieman savuinen liharuokien ystävä. Tummanpuhuvan viinin mausta voit löytää luumua, karhunvatukkaa, savua, tervaa ja mokkaa. Erinomainen pari pitkään haudutetulle lammaspadalle.

Etelä-Afrikka
Casa Gran del Siurana GR -174

Casa Gran del Siurana GR -174

GR 174 on Prioratin halki kulkeva kaunis tie, ja nimi on valittu kuvastamaan viinin tyyliä. Siinä yhdistyvät kahden tarhan ominaisuudet: Casa Granin tuoreus ja hedelmäisyys sekä La Fredatin mineraalisuus, rakenne sekä mustien marjojen aromit. Viini on myös sekoitus tilan kaikista viljellyistä rypälelajikkeista (Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Samsó, Syrah, Merlot ja Cabernet Franc).

Syvän kirsikanpunainen viini tuoksuu leveästi luumuilta, karhunvatukalta, mustaviinimarjoilta, metsävadelmilta, balsamicolta, lakritsilta ja pippurilta. Suussa se on elegantti, ruokaisan täyteläinen ja pehmeän tanniininen ja hieman mineraalinen. Lämmin jälkimaku. Mausteisetkin, tuhdit liharuoat sopivat tälle muhkealle prioratille.

Group Perelada Cellarin projekti Casa Gran del Siurana aloitettiin vuonna 2000 valitsemalla potentiaaliset alueet ja niihin parhaiten sopivat lajikkeet. Casa Gran kasvattaa punaisessa aluuviaalisedimenttisessä hiesu-savimaaperässään Garnatxaa, Caranyenaa, Syrah´ta, Cabernet Sauvignonia ja Merlot’a. La Fredatin maaperä on Prioratille ominaista kivistä Llicorellaa, murtunutta liuskekiveä hyvin ohuin kerroksin. Garnatxa, Samsó, Cabernet Sauvignon ja Syrah menestyvät tarhan pengerretyillä terasseilla, jotka ehkäisevät veden huuhtoutumista runsaitten sateiden aikaan.

Espanja 22,89€
Tommasi Arele

Tommasi Arele

Arele-nimi viittaa perinteisiin säleikköihin, joissa Valpolicellan alueella amarone-viiniin tarkoitetut rypäleet kuivattiin ennen käyttämistä. Tapa on ikivanha, jo roomalaisten tiedetään kuivanneen rypäleitä aromien sekä sokerin tiivistämiseksi. Tommasin perhe on ollut eräs tekniikan ja eritysesti amaronen tärkeistä ”suurlähettiläistä”, ja nykyään tiiviit, voimakasaromiset ja –alkoholiset viinit ovat haluttuja kaikkialla maailmassa.

Arele on sekoitus perinteisiä Valpolicellan lajikkeita Corvinaa (70%) ja Rondinellaa (15%), Veneton alueella paljon käytettyä Merlot’a (5%) ja miltei unohdettua vanhaa lajiketta Oselataa (5%). Osaa rypäleistä kuivataan 40 päivän ajan ennen käyttämistä sekä tuoreista rypäleistä tehtyyn viiniin sekoittamista. Viini kypsyy slavonialaisissa tammitynnyreissä 12kk.

Intensiivisen rubiininpunainen väri, kutsuvassa tuoksussa hillottua vadelmaa, tummaa kirsikkaa, luumua ja yrttejä, mustapippuria. Suussa täyteläinen, makeahkon hilloinen mutta hapankirsikkaisen hapokas ja mausteinen, hennon nahkainen ja paahteinen, pehmeän tanniininen.  Voidaan nautiskella sellaisenaan, tai kovien juustojen kera. Tummat liharuoat sopivat myös erinomaisesti, erityisesti jos kastikkeessa tai lisukkeessa on jokin makeahkon marjainen komponentti!

Italia 19,99€