Viiniparit lammaspadalle

punaviini lampaalle

Punaviini lampaalle

Pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä. Olemme poimineet sinulle kolme erinomaista viinivaihtoehtoa, joista voit valita sinua miellyttävän kaverin lammaspadalle. Molemmat saat tilattua helposti Alkon verkkokaupan kautta!

Jos kokkaat lammasta pääsiäisen tuttuun tapaan, kannattaa kurkata vielä nämä viinit!

Suositukset

Pradorey Adaro Organic

Pradorey Adaro Organic

Perhetilan uniikki 100 % Tempranillo korkealta Ribera del Duerosta, joka sijaitsee Espanjan pohjoisella tasangolla ja on yksi yhdestätoista "laatuviinialueesta" Kastilian ja Leónin autonomisella alueella. Se on myös yksi useista tunnustetuista viinintuotantoalueista, joita löytyy Duero-joen varrelta. Salgüeron viinitarha sijaitsee 805-825 m korkeudella, tuottaen tyylikkään, intensiivisen, hedelmäisen ja raikkaan Adaron.

Viini on kunnianosoitus parhaillaan luomuviinitarhaksi muunnettavana olevan viinitilan perustajalle Javier Cremades de Adarolle ja on yksi tuottajan huippuviineistä.

Samettiset tanniinit sekä vaniljan ja lakritsin aromit luovat laadukkaan ja miellyttävän kokonaisuuden.

100 % Tempranillo. Sato 4000 kg/ha. Rajoitettu erä: 58 960 pulloa.

Star rating Viinilehti

James Suckling - 92 points, ADARO 2021

 DECANTER - 93 points, ADARO 2021

 

Espanja 19,99€
Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Viinin nimi 5 Finques viittaa Pereladan viiteen viinitarhaan, joilta rypäleet tulevat, ja jotka ovat keskenään hyvin erilaisia. Seitsemän rypälelajiketta viideltä eri tarhalta tuovat jokainen viiniin oman ominaispiirteensä ja yhdessä ne muodostavat harmonisen ja moniulotteisen kokonaisuuden. Perelada 5 Finques on palkittu useita kertoja Vuoden Viinit -kilpailussa.

Perelada on pienen Empordàn alueen merkittävimpiä viinitaloja. DO Empordàn maaperät ovat hyvin vaihtelevia. Yhdessä välimerellisen ilmaston sekä korkeuserojen ja rannikon etäisyydestä riippuvien olosuhteiden kanssa, alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

Espanja 18,99€
Tommasi Ripasso

Tommasi Ripasso

Tämä ”amaronen pikkuveli” ja Vuoden Punaviiniksi valittu ripasso on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini. Voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.

Italia 22,45€