Pasta Pastorelle resepti

pasta pastorelle resepti
Ainekset

4 annosta

400 g pastaa (Pappardelle)

2 sipulia

300 g lampaan potkaa

2 tlk (á 500 g) tomaattimurskaa

chilihiutaleita

½ ruukkua basilikaa

200 g ricottaa

40 g pecorinoa

Pasta Pastorelle resepti à la Locanda Scappi

Tällä reseptillä valmistuu Helsingin parhaan pastaravintolan Pasta Pastorelle! Katajanokalla sijaitseva Locanda Scappi tunnetaan Helsingin ehdottomasti parhaana pastaravintolana. Eikä ihme, onhan ravintolan takana joukko Italiasta asti Suomeen saapuneita keittiömestareita! Locanda Scappin suomalais-italialaista porukkaa pyöritetään ravintolapäällikkö Francesco Ceredan ja keittiömestareiden Simone Portaksen ja Stefano Mancusin johdolla.

Nyt ravintolan keittiömestarit paljastavat, kuinka valmistavat klassisen pasta Pastorellen italialaiseen aitoon tapaan. Kokkaa kotona kuin ammattilainen ja parita ruoan kanssa italialaisen perheomisteisen Tommasin viinejä.

Suosittelemme myös varaamaan pöydän Locanda Scappista, lupaamme, että herkkuillallinen on taattu!

Ohjeet:

Paahda uunissa lohkotut sipulit ja kuutioitu lampaanpotka omissa uunivuoissaan 220 asteessa 20 minuutin ajan. Kumoa sipulit kattilaan, lisää tomaattimurska ja anna kiehua ainakin 40 min. Surauta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hienoksi. Lisää paloiteltu lammas kastikkeeseen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on pehmeää. Lisää lopuksi chilihiutaleita.

Sekoita ricotta, raastettu pecorino ja hienonnettu basilika keskenään.

Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä, valuta ja sekoita kastikkeeseen. Jaa annoksiksi ja maun mukaan maustettua ricottaa.

Suositukset

Tommasi Ripasso

Tommasi Ripasso

Tämä ”amaronen pikkuveli” on roteva ja särmikäs, ihanan rustiikkinen viini. Tummanpuhuva Ripasso tuoksuu kirsikoilta, luumulta ja mausteilta. Rehevän roteva ja täyteläinen makumaailma löytää parinsa voimakkaista liharuoista, pastoista ja kypsytetyistä juustoista.

Italia 22,45€