Pasta Pastorelle resepti
4 annosta
400 g pastaa (Pappardelle)
2 sipulia
300 g lampaan potkaa
2 tlk (á 500 g) tomaattimurskaa
chilihiutaleita
½ ruukkua basilikaa
200 g ricottaa
40 g pecorinoa
Pasta Pastorelle resepti à la Locanda Scappi
Tällä reseptillä valmistuu Helsingin parhaan pastaravintolan Pasta Pastorelle! Katajanokalla sijaitseva Locanda Scappi tunnetaan Helsingin ehdottomasti parhaana pastaravintolana. Eikä ihme, onhan ravintolan takana joukko Italiasta asti Suomeen saapuneita keittiömestareita! Locanda Scappin suomalais-italialaista porukkaa pyöritetään ravintolapäällikkö Francesco Ceredan ja keittiömestareiden Simone Portaksen ja Stefano Mancusin johdolla.
Nyt ravintolan keittiömestarit paljastavat, kuinka valmistavat klassisen pasta Pastorellen italialaiseen aitoon tapaan. Kokkaa kotona kuin ammattilainen ja parita ruoan kanssa italialaisen perheomisteisen Tommasin viinejä.
Suosittelemme myös varaamaan pöydän Locanda Scappista, lupaamme, että herkkuillallinen on taattu!
Ohjeet:
Paahda uunissa lohkotut sipulit ja kuutioitu lampaanpotka omissa uunivuoissaan 220 asteessa 20 minuutin ajan. Kumoa sipulit kattilaan, lisää tomaattimurska ja anna kiehua ainakin 40 min. Surauta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hienoksi. Lisää paloiteltu lammas kastikkeeseen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on pehmeää. Lisää lopuksi chilihiutaleita.
Sekoita ricotta, raastettu pecorino ja hienonnettu basilika keskenään.
Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä, valuta ja sekoita kastikkeeseen. Jaa annoksiksi ja maun mukaan maustettua ricottaa.