Grillatut jättikatkaravut
4 hengelle
400 g jättikatkarapuja
Marinadi¾ dl (sitruuna)oliiviöljyä
1-2 rkl sitruunanmehua
1 tl sormisuolaa
1 ½ tl chilihiutaleita
3 pienittyä valkosipulinkynttä
Chilimajoneesi1 dl majoneesia
1 tl gochujang-chilitahnaa
Lisäksi lehtipersiljaa, ruohosipulia, sitruunanlohkoja
Mari Moilanen vinkkaa kuinka grillatut jättikatkaravut valmistetaan!
Grillatut jättikatkaravut ja merenelävät nauttivat tyylikkään raikashapokkaasta viinistä, kuten australialaisesta Plan B Sauvignon Blancista! Lue viinistä lisää reseptin alta.
- Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua noin puolen tunnin ajan.
- Sekoita chilimajoneesin ainekset keskenään.
- Grillaa jättikatkaravut grillissä, n. 2, 5 minuuttia per puoli marinadilla valellen. Nosta ravut tarjoiluastiaan ja koristele lehtipersilja ja ruohosipulisilpulla. Tarjoa lisäksi chilimajoneesia ja rapeaa leipää.
Vinkki: Varo rapujen ylikypsentämistä. Ravut ovat kypsiä kun ravunlihan väri muuttuu läpinäkyvästä vaaleaksi ja kuori punertuu.
Testaa myös Marin burgerireseptiä BBQ-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla!
Resepti ja kuvat: Mari Moilanen
Suositukset
Plan B Sauvignon Blanc
Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta. Innovatiivinen ja nuorekas Plan B! -viinitalo pääsi australialaisen viinioppaan Halliday Wine Companionin 2020 Top 10 -listalle ”mustana hevosena” hienon menestyksensä ansiosta. Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.