Västerbotten piirakka resepti

4-6 annosta
Torttupohja3 dl vehnäjauhoja
125 g huoneenlämpöistä voita kuutioina
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte3 munaa
2 dl creme fraiche
2 dl raastettua Västerbotten-juustoa
suolaa, mustapippuria
Koristelu200 g kylmäsavulohta viipaleina
500 g kuorittuja katkarapuja
yrttejä, esim. kirveliä tai tilliä
Västerbotten piirakka resepti, joka kruunataan kylmäsavulohella ja katkaravuilla
Västerbotten piirakka maistuu niin sellaisenaan, mutta sopii erinomaisesti esimerkiksi rapujuhlien rapujen kyljessä nautittavaksi. Tämä västerbotten piirakka resepti on hyvin perinteinen versio klassikosta, laita testiin!
Västerbotten piirakka valmistusohje
- Nypi jauhot ja voi tasaiseksi. Mausta suolalla. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin ja laita kylmään puoleksi tunniksi.
- Sekoita munat, creme fraiche ja raastettu juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Esipaista pohjaa noin 10 min, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota vuoka uunista ja laske lämpö 175 asteeseen. Kaada munasekoitus pohjalle ja paista 20-25 min kunnes täyte on hyytynyt. Ota uunista ja anna jäähtyä. Piiraan voi hyvin tehdä pari päivää ennen tarjoamista, se vain paranee.
- Lämmitä piiras kevyesti ennen tarjoilua ja koristele lohiviipaleilla, katkaravuilla ja yrteillä.
Kokeile Västerbotten piirakan kanssa näitä viinejä, joita suosittelemme myös rapujen kanssa nautittavaksi.