Västerbotten-juustotorttu kylmäsavulohella ja katkaravuilla & Kendermanns Classic Riesling

hyvä riesling
Ainekset

4-6 annosta

Torttupohja

3 dl vehnäjauhoja

125 g huoneenlämpöistä voita kuutioina

ripaus suolaa

2 rkl kylmää vettä

Täyte

3 munaa

2 dl creme fraiche

2 dl raastettua Västerbotten-juustoa

suolaa, mustapippuria

Koristelu

200 g kylmäsavulohta viipaleina

500 g kuorittuja katkarapuja

yrttejä, esim. kirveliä tai tilliä

Hyvä riesling nautitaan kesäisten antimien kera. Västerbotten-juustotorttu sopii erinomaisesti Rieslingin rinnalle:

  1. Nypi jauhot ja voi tasaiseksi. Mausta suolalla. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin ja laita kylmään puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita munat, creme fraiche ja raastettu juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Esipaista pohjaa noin 10 min, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota vuoka uunista ja laske lämpö 175 asteeseen. Kaada munasekoitus pohjalle ja paista 20-25 min kunnes täyte on hyytynyt. Ota uunista ja anna jäähtyä. Piiraan voi hyvin tehdä pari päivää ennen tarjoamista, se vain paranee.
  4. Lämmitä piiras kevyesti ennen tarjoilua ja koristele lohiviipaleilla, katkaravuilla ja yrteillä.
Kokeile kesän ruokapöydässä myös lohicarpacciota & vuohenjuustoa sekä kesäsalaattia!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!

Raikas, puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus on ruokapöydän moniottelija – sopii niin kala-, kana kuin kasvisaterioille sekä aasialaisia makuja sisältävien ruokien kanssa!

Saksa 10,44€