Viini ravuille

viini ravuille

3 x viini ravuille

Millainen viini ravuille kuuluisi hankkia? Rapujuhlissa suosittelemme tarjoilemaan ryhdikkäitä, raikkaan hedelmäisiä ja vivahteikkaita valkoviinejä. Klassiset rapuviinit tulevat Ranskasta, esimerkiksi Sancerre- ja Pouilly-Fumé -viinit ovat parhaasta päästä! Myös Alsacesta löytyy mallikkaita mineraalisia ja aromikkaita rapuviinejä. Klassinen saksalainen Riesling ja uuden maailman Sauvignon Blanc taipuvat myös kauniisti rapujen kylkeen.

Jos rapujen kanssa on tapana nauttia snapseja, vaativat makusensorit riittävästi voimaa myös valkoviiniltä. Ilman snapseja myös herkän aromikkaat, hapokkaat mutta hedelmäiset valkoviinit kruunaavat juhlaillan!

Kurkkaa viinit alta ja hanki ravut Viinipostin suosittelemista rapukaupoista!

Reseptejä ja inspiraatioita K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Klassinen saksalainen Riesling

Saksan tunnetuimpiin viinintuottajiin lukeutuva tila tuottaa hienostuneen hapokkaita ja puhtaan hedelmäisiä rieslingejä, jotka ilmentävät upeasti uniikkeja kasvupaikkojaan sekä tarjoavat vastinetta rahalle.

Viinin hedelmävoittoisesta tuoksusta löytyy vahaisaa aprikoosia, nektariinia, omenaa, ruohoa ja hippu hunajaa. Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious-omenaa sekä lopussa limettis-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas ja kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, minkä vuoksi kokonaisuus on kauniissa tasapainossa.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Edullinen ostos

Saksa 16,49€
Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Tyylipuhdas Sancerre

Upean tyylikäs kokonaisuus paritettavaksi rapujen kanssa.

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on sancerrelle tyypillinen: runsas, mutta hienostuneen yrttinen. Kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy vielä limellä ja vihreällä omenalla. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta. Rapujen suolaisuus ja viinin hapokkuus tasapainottavat toinen toistaan.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️ = Luonteikas viini

Ranska 23,90€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Laadukas rapuviini

Cloudy Bay Sauvignon Blanc tunnetaan ympäri maailmaa Marlborough’n valkoviinien perikuvana. Viinin raikas, puhtaan herukkainen maku kantaa intensiiviseen ja pitkään jälkimakuun, maistuen täydellisesti rapujuhlien viinilasissa.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐, Tyylikäs huippuviini, ❤️ = Luonteikas viini

Uusi-Seelanti 33,98€