Rapuviinit - parhaat viinit ravuille

viini rapujen kanssa

Rapujuhlat kuuluvat Suomen kesään! Mutta tiedätkö jo mikä viini rapujen kanssa sopii? Tässä sinulle rapuviinit eri hintaluokista!

Rapujuhlissa tarjoillaan ryhdikkäitä, raikkaan hedelmäisiä ja vivahteikkaita valkoviinejä. Klassiset rapuviinit tulevat Ranskasta, esimerkiksi Sancerre- ja Pouilly-Fumé -viinit ovat parhaasta päästä! Myös Alsacesta löytyy mallikkaita mineraalisia ja aromikkaita rapuviinejä. Jos rapujen kanssa on tapana nauttia snapseja, vaativat makusensorit riittävästi voimaa myös valkoviiniltä. Ilman snapseja myös herkän aromikkaat, hapokkaat mutta hedelmäiset valkoviinit kruunaavat juhlaillan!

Kurkkaa viinit alta ja hanki ravut Viinipostin suosittelemista rapukaupoista!

Reseptejä ja inspiraatioita K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Hyvä hinta-laatusuhde

Ravuille sopivia viinejä löytyy eri hintaluokista. Kendermanns Classic Riesling edustaa perinteistä saksalaista riesling-tyyliä, joka sopii oikein hyvin rapupöydän antimien kylkeen.

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin auringon alla saksalaisella osaamisella. Puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus sopii loistavasti merenelävien pariksi.

Saksa 10,44€
Gustave Lorentz L'Ami des Crustaces

Gustave Lorentz L'Ami des Crustaces

Modernia

Äyriäisille ja muille mereneläville räätälöity viini on valmistettu pääosin Pinot Blanc ja Pinot Auxerrois lajikkeesta. Viini on kuiva ja siinä on eloisa hapokkuus sekä miellyttävä mineraalisuus. Runsas hedelmäisyys ja kirpeätkin sitruksiset aromit ovat säilyneet raikkaina terästankeissa. Viinin tuoksussa on kypsää hedelmäisyyttä ja valkoisia kukkia. Sitruksinen kirpeys tuntuu kielen kärjellä. Tasapainoinen kokonaisuus!

Ranska 12,98€
Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Perinteistä

Upean tyylikäs kokonaisuus paritettavaksi rapujen kanssa.

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on sancerrelle tyypillinen: runsas, mutta hienostuneen yrttinen. Kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy vielä limellä ja vihreällä omenalla. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta. Rapujen suolaisuus ja viinin hapokkuus tasapainottavat toinen toistaan.

Ranska 21,99€