Mistä ravut juhliin? Vinkit parhaisiin rapuihin!

ravut juhliin

Rapukausi alkaa heinäkuussa ja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka. Punaposkisten kesäherkkujen aika on parhaimmillaan, kun elokuun kuutamot lupaavat erityistä lumoa rapukestien lisämausteeksi.

Mistä ravut juhliin kannattaa hankkia?

Me Viinipostilla halusimme vinkata lempi rapukauppamme! Suosituksia löytyy niin Tammisaaren, Turun, Espoon kuin Helsingin alueelta. Varaa siis kalenteristasi aikaa rapujuhlille ja tilaa ravut näistä suosituksista! Kaipaatko vinkkejä rapujuhlien järjestelyihin? Miten ne ravut nyt valmistettiinkaan? Lue vinkit rapujuhliisi täältä!

Millainen viini sopii ravuille? Klassisia rapuviinejä ovat sauvignon blanc- ja rieslingrypäleistä valmistetut viinit. Ranskan Sancerre- ja Pouilly-Fumé – viinit ovat parhaasta päästä. Ranskan Alsacen, Saksan ja Uuden maailman rieslingeistä löytyy mallikkaita rapuviinejä. Myös chardonnay – rypäleestä valmistettu raikas chablis on tunnetusti hyvä äyriäisviini, mutta saman rypäleen vahvasti tammitettuja versioita kannattaa välttää.

Helsinki: Äyriäistukku

Helsinkiläinen Äyriäistukku Frisch Haus Finland Oy toimittaa pakastetuoreet äyriäiset ja merenherkut ruokapöytääsi kylmiltä ja kirkkailta pohjoisilta meriltä, Välimeren lämmöstä ja Aasian eksoottisilta tropiikin vesiltä.” (Teksti: Äyriäistukku)

Yhteystiedot:

Espoo: Maxin kala

Ravut tulevat Päijänteeltä ja ovat jo Espoossa ja muuallakin Etelä-Suomessa mainetta niittäneen Rapu-Pekan keittämiä. Pekka on tehnyt tätä hommaa kauan ja on kyllä niin hyvä, aito ja rakkaudella tehty liemi, että oksat pois. Ravut ovat reilun kokoisia ja ei tarvitse huolehtia, että saksia tms pitäisi erikseen noukkia ämpärin pohjalta, pidetään laatu priimana!” (Teksti: Maxin kala)

Yhteystiedot:

Turku/Helsinki: Rapukuningas

Rapukuningas hallitsee täplärapujen tuotantoketjun alusta loppuun. Ravustamme ravut itse, valmistamme ne ja toimitamme asiakkaille. Näin pystymme takaamaan korkeimman mahdollisen laadun ja kontrolloimaan kaikki vaiheet tarkasti.” (Teksti: Rapukuningas)

Yhteystiedot:

Tammisaari/Hanko: Jannes

Yhteystiedot: Julkaistu 8/2018 (Päivitetty 8/2020)