Manhattan drinkki

manhattan drinkki resepti

Kesän herkullisimmat drinkit vinkkaa Jussi Alatalo, raumalaisen Kapakka2-baarin baarimestari. Jussin kesäjuomissa maistuvat marjat ja tummat alkoholit.

Jussin omassa kotibaarissa valmistuu ystäville usein Manhattaneita ruisviskistä, punaisesta vermutista ja bittereistä.

Se on mielestäni yksinkertaisuudessaan aika täydellinen juoma. Vermutin yrttisyys ja ruisviskin mausteisuus ja paahteisuus nousevat esille.

Manhattan drinkki sopii Jussin mukaan erityisen hyvin aperitiiviksi ennen illallista. Negronin ohella se on yksi klassisimpia before dinner -cocktaileja. Vermutiksi Jussi valitsee Antica Formulan, jossa maistuu yrttisyyden lisäksi vanilja ja sahrami. Hänen kirjoissaan se on hinta-laatusuhteeltaan paras vermutti, joka Suomen markkinoilla on saatavilla.

Siinä on hauskoja makuja, jotka aukeavat kivasti ja tukevat ruisviskin makua.

Valmistusaineet:

5 cl suomalaista ruisviskiä

2 cl Antica Formula -vermuttia

2 tippaa cocktailbitteriä

koristeeksi appelsiinin kuorta

Ohjeet:

  1. Mittaa hämmennyslasiin Antica Formula -vermutti, suomalainen ruisviski ja cocktailbitteri. 
  2. Lisää runsaasti jäitä ja hämmennä, kunnes juoma on kylmä. 
  3. Siivilöi jäähdytettyyn Nick & Nora -lasiin. Koristele appelsiinin kuorella.

Manhattania tarjoiltiin jo 1800-luvulla

Manhattan-drinkki on yksi klassisimmista cocktail -juomista, jonka juuret ulottuvat takaisin 1800-luvun lopulle New Yorkin Manhattanin alueelle. Tämä elegantti cocktail tunnetaan alun perin nimellä "Manhattan Clubin cocktail", jonka tarinan mukaan loi yksi klubin baarimikoista vuonna 1874.

Valmista täydellinen Manhattan-drinkki käyttämällä Antica Formula Vermuttia ja suomalaista ruisviskiä. Tämä yhdistelmä korostaa juoman monivivahteisia makuja ja tuo esiin sen tasapainoisen ja hienostuneen luonteen.

Manhattanin muunnokset

Perinteinen Manhattan drinkki valmistetaan yleensä bourbonista tai viskistä, vermutista ja cocktailbitteristä, mutta klassikosta on olemassa myös lukuisia mielenkiintoisia muunnelmia. Joitakin suosituimpia ovat:

  • Perfect Manhattan: Käytetään sekä makeaa että kuivaa vermuttia.
  • Rob Roy: Viskin korvaa skotlantilainen viski.
  • Dry Manhattan: Vältetään makean vermutin käyttöä, jolloin juoma on kuivempi.
  • Southern Comfort Manhattan: Viskin korvaa Southern Comfort -likööri.
  • Black Manhattan: Käytetään Averna-amaroa cocktailbitterin sijaan, mikä antaa juomalle tummempaa makua.

Manhattanin maku on moniulotteinen

Manhattan-drinkki tunnetaan tasapainoisesta ja moniulotteisesta mausta, jossa viskin lämpö ja vermutin yrttisyys sulautuvat yhteen harmonisesti. Ruisviski antaa juomalle mausteista ja paahteista makua, kun taas vermutti tuo mukanaan hienostuneen makeutta ja yrttisyyttä. Cocktailbitteri viimeistelee juoman maun antamalla siihen hienovaraisen katkeran sävyn

Suositukset

Antica Formula

Antica Formula

Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Aikamatka vanhaan torinolaiseen luksukseen on tässä!

Saatavilla myös pienemmässä 0,375 l pullossa

Italia 47,49€