Kesäsalaatti resepti

4 hengelle
600 g keitettyjä varhaisperunoita
1 nippu tuoretta parsaa
200 g kirsikkatomaatteja
40 g parmesanjuustoa
275 g marinoituja artisokansydämiä öljyssä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
80 g salaattisekoitusta (esim. babypinaattia ja rucolaa)
0,5 ruukkua basilikaa
suolaa, mustapippuria
Kesäsalaatti resepti koostuu varhaisperunoista, parsasta ja sesongin muista mauista
Tämä kesäsalaatti resepti maistuu sesongin tuoreimmilta mauilta! Uusia tai varhaisperunoita, parsaa, ihania tomaatteja ja marinoituja artisokansydämiä - näistä aineksista on kesäsalaatti tehty!
Kesäsalaatti valmistusohje
- Halkaise perunat. Napsaise pois parsan kova tyvi ja kuori, jos parsa on kovin paksua, muuten sitä ei tarvitse kuoria. Halkaise tomaatit. Raasta parmesan karkeaksi raasteeksi.
- Paloittele artisokansydämet pienehköiksi paloiksi. Sekoita purkin öljyä n 3 rkl balsamiviinietikan ja sinapin kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Grillaa perunoita ja parsaa noin 5 min (voit tehdä tämän myös parilapannulla), kunnes saavat kauniin värin.
- Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi. Sekoita parsat, perunat, tomaatit, salaattisekoitus ja artisokanpalat ja laita tarjolle esim. isolla vadilla. Kaada päälle kastike ja koristele parmesanjuustolla ja basilikanlehdillä.
- Jauha vielä myllystä hieman suolaa ja mustapippuria salaatin päälle.
Kokeile kesän ruokapöydässä myös lohicarpacciota & vuohenjuustoa sekä västerbotten-juustotorttua kylmäsavulohella ja katkaravuilla!