Kesäsalaatti

perunasalaatti
Ainekset

4 hengelle

600 g keitettyjä varhaisperunoita

1 nippu tuoretta parsaa

200 g kirsikkatomaatteja

40 g parmesanjuustoa

275 g marinoituja artisokansydämiä öljyssä

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 tl dijonsinappia

80 g salaattisekoitusta (esim. babypinaattia ja rucolaa)

0,5 ruukkua basilikaa

suolaa, mustapippuria

Kesäinen perunasalaatti parmesaanilla ja artisokansydämmillä sopii grillipöytään kuin nenä päähän!

  • Halkaise perunat. Napsauta parsoista pois kova tyviosa. Halkaiset tomaatit ja raasta parmesan.
  • Leikkaa artisokansydämet pienemmiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl artisokkapurkin öljyä balsamiviinietikan ja sinapin kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Grillaa parsoja ja perunoita kunnes ne ovat saaneet kauniin värin – noin 5 minuuttia. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi.
  • Sekoita parsapalat, perunat, tomaatit, salaattisekoitus ja artisokanpalaset ja laita tarjoiluvadille. Kaada päälle kastike ja koristele basilikalla. Rouhi vielä päälle suolaa ja mustapippuria.

Valitsimme kesäiselle salaatille sopivat viinit. Katso ne täältä!

Julkaistu 7/2017