Kesäsalaatti
4 hengelle
600 g keitettyjä varhaisperunoita
1 nippu tuoretta parsaa
200 g kirsikkatomaatteja
40 g parmesanjuustoa
275 g marinoituja artisokansydämiä öljyssä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
80 g salaattisekoitusta (esim. babypinaattia ja rucolaa)
0,5 ruukkua basilikaa
suolaa, mustapippuria
Kesäinen perunasalaatti parmesaanilla ja artisokansydämmillä sopii grillipöytään kuin nenä päähän!
- Halkaise perunat. Napsauta parsoista pois kova tyviosa. Halkaiset tomaatit ja raasta parmesan.
- Leikkaa artisokansydämet pienemmiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl artisokkapurkin öljyä balsamiviinietikan ja sinapin kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Grillaa parsoja ja perunoita kunnes ne ovat saaneet kauniin värin – noin 5 minuuttia. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi.
- Sekoita parsapalat, perunat, tomaatit, salaattisekoitus ja artisokanpalaset ja laita tarjoiluvadille. Kaada päälle kastike ja koristele basilikalla. Rouhi vielä päälle suolaa ja mustapippuria.
Valitsimme kesäiselle salaatille sopivat viinit. Katso ne täältä!
Julkaistu 7/2017