Viinisuositukset burgundinpadalle
Katso alta burgundinpadalle viini!
Sommelierimme valitsi burgundinpadan seuraksi kolme lämmittävää punaviiniä. Valitse omasi ja valmista herkkuillallinen yksin, kaksin tai isomman seurueen kanssa!
Testaa myös K-Ruoan burgundinpata reseptiä!
Suositukset
Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo
Cantina Zaccagnini sijaitsee itäisessä Keski-Italiassa, Abruzzon sydämessä, Bolognanon kukkuloiden ympäröimänä. Cantina Zaccagnini perustettiin vuonna 1978 Bolognanoon, ja on keskittynyt erityisesti Montepulciano d’Abruzzo -rypäleen tuotantoon. Alue ulottuu Apenniinien vuoristosta aina Adrianmerelle asti ja tunnetaan myös nimellä "Euroopan vihreät keuhkot", mieleenpainuvan luontonsa ja historiallisten kyliensä ansiosta.
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône
Sisarukset Fabien ja Magali johtavat yhdessä 4. sukupolven perhetilaansa Roquemauressa Côtes du Rhônen viinialueella. Heidän viinitarhojaan on hoidettu jo pitkään luonnonmukaisesti: heidän isänsä ansaitsi luomusertifikaatin jo vuonna 1997 ja sisarusten johdolla tila muutettiin täysin biodynaamiseksi. Vuonna 2009 Demeter-sertifioitu tila kukoistaa, ja viinien persoonallinen laatu kertoo kasvien hyvinvoinnista.
Luonnonhiivoin käyneet Grenache (50%), Syrah (25%), Mourvèdre (15%) ja Cinsault (10%) muodostavat yhdessä muhevan maanläheisen kokonaisuuden, joka säestää luonteikkaasti lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.
Aavistuksen tiileen taittavan punaviinin tuoksu on runsas ja rehevän maalaismainen: Siitä voi aistia kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa. Suussa kuiva viini jatkaa runsaan mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit. Keskitäyteläinen kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen: luonteikas maalaismaisen herttainen viini, josta teollinen kliininen tuotanto on kaukana.