Himahellan itsenäisyyspäivä: Karpaloinen Gin & Tonic -vaahto

karpalovaahto
Ainekset

3 dl pakastekarpaloita

2 kananmunan valkuaista

1 – 1 1/2 dl tomusokeria

1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia

1 dl tonicvettä

1/2 dl giniä

4-5 liivatetta

Itsenäisyyspäivän menu - jälkiruoka: Karpaloinen Gin & Tonic -vaahto

  1. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne 1/2 dl tonicvesitilkkaan. Liivatteen määrä riippuu käytettävissä olevasta hyytymisajasta.
  2. Pane jäiset kapalot, valkuaiset, sokeri, rosmariini ja gini monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta kunnes seos on vaahtoutunut.
  3. Sekoita keskenään loppu tonicvesi ja liivateseos. Kaada seos nauhana, monitoimikoneen käydessä marjavaahtoon.
  4. Jaa seos annoslaseihin ja anna hyytyä vähintään puoli tuntia viileässä.

Valmista alkupalaksi vielä Mustikkagraavattua siikaa cocktailpiirakalla ja pääruoaksi Haudutettua lampaanpotkaa & bataatti-piparjuurisosetta!

Tiina Rantanen

Tiina Rantanen

Kotilieden Himahella-blogista tunnettu Tiina Rantanen vinkkaa nyt Viinipostilaisille itsenäisyyspäivän menun. Inspiroidu kokonaisesta menusta tai nappaa yksittäisiä reseptejä – Tiinan resepteistä löytyy kaikkea kaikille!

“Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.”

Tutustu Tiinan Himahella-blogiin Kotiliedessä!

Resepti ja kuvat: Tiina Rantanen