Karpaloinen Gin & Tonic -karpalovaahto

karpalovaahto
Ainekset

3 dl pakastekarpaloita

2 kananmunan valkuaista

1 – 1 1/2 dl tomusokeria

1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia

1 dl tonicvettä

1/2 dl giniä

4-5 liivatetta

Himahella blogistaan tunnettu ruokatoimittaja Tiina Rantanen keksi hauskan gin & tonic -karpalovaahdon jälkiruoaksi:

  1. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne 1/2 dl tonicvesitilkkaan. Liivatteen määrä riippuu käytettävissä olevasta hyytymisajasta.
  2. Pane jäiset kapalot, valkuaiset, sokeri, rosmariini ja gini monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta kunnes seos on vaahtoutunut.
  3. Sekoita keskenään loppu tonicvesi ja liivateseos. Kaada seos nauhana, monitoimikoneen käydessä marjavaahtoon.
  4. Jaa seos annoslaseihin ja anna hyytyä vähintään puoli tuntia viileässä.

 

Tutustu Tiinan Himahella-blogiin Kotiliedessä!

Resepti ja kuvat: Tiina Rantanen