Karpaloinen Gin & Tonic -karpalovaahto
Ainekset
3 dl pakastekarpaloita
2 kananmunan valkuaista
1 – 1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia
1 dl tonicvettä
1/2 dl giniä
4-5 liivatetta
Himahella blogistaan tunnettu ruokatoimittaja Tiina Rantanen keksi hauskan gin & tonic -karpalovaahdon jälkiruoaksi:
- Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne 1/2 dl tonicvesitilkkaan. Liivatteen määrä riippuu käytettävissä olevasta hyytymisajasta.
- Pane jäiset kapalot, valkuaiset, sokeri, rosmariini ja gini monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta kunnes seos on vaahtoutunut.
- Sekoita keskenään loppu tonicvesi ja liivateseos. Kaada seos nauhana, monitoimikoneen käydessä marjavaahtoon.
- Jaa seos annoslaseihin ja anna hyytyä vähintään puoli tuntia viileässä.
Tutustu Tiinan Himahella-blogiin Kotiliedessä!
Resepti ja kuvat: Tiina Rantanen