3 nopeaa tapaa saada kuohuviini kylmäksi!

kuohuviinin kylmentäminen

Miten kylmää kuohuviinin pitää olla? Entä miten kuohuviinin kylmentäminen käy mahdollisimman nopeasti? Miten piknikillä voisi nauttia kuohuviinin kylmänä? Kokosimme tähän artikkeliin kaiken kuohuviinin kylmentämisestä:

Miten kylmää kuohuviinin tulisi olla?

Kuohuviini tarjotaan jääkaappikylmänä, 5–8-asteisena. Mitä makeampi viini on, sitä kylmempänä se tulee tarjoilla. Jääkaapissa kuohuviinin kylmentäminen kestää noin 3–4 tuntia.

Miten kuohuviinin voisi jäähdyttää nopeasti?

Jos useampaa tuntia kuohuviinin jäähdyttämiseen ei ole, kannattaa kokeilla seuraavia niksejä, joilla kuohuviini jäähtyy noin viidessätoista minuutissa:

  1. Jää-vesi-suola-astiassa. Täytä astia jäillä kuohuviinipullon kaulaan asti. Lisää sen verran vettä, että jäät kelluvat. Laita mukaan reilusti karkeakiteistä suolaa. Pyöräytä pulloa seoksessa varovasti muutaman minuutin välein.
  2. Juoksevan veden alla. Kääntele pulloa varovasti välillä niin, että vesi osuu joka puolelle pulloa.
  3. Pakastimessa. Jos haluat nopeuttaa jäähtymistä entisestään, voit myös kääriä pullon ympärille märän keittiöpyyhkeen ennen pakkaseen laittoa. Jätä pullo pakastimeen korkeintaan viideksitoista minuutiksi – jäätyessään kuohuviinipullo räjähtää lasinsiruiseksi jääsohjoksi.

Miten kuohuviinin kylmentäminen vaikuttaa kuohuviiniin?

Jos kuohuviini tarjoillaan liian kylmänä, sen aromit ja maku eivät pääse esille. Jos se taas on liian lämmintä, alkoholin maku ja makeus korostuvat.

Miten saan kuplivan kylmänä piknikille saakka?

Kylmälaukun raahaaminen piknikille voi olla työlästä. Piknik-kuohuva kannattaakin jäähdyttää etukäteen, jotta haasteeksi jää vain pitää kupliva viileänä matkan ajan. Kaikista kätevintä on käyttää pakastimessa säilytettävää kylmägeelicooleria, joka “puetaan” viinipullon ylle.

Jos piknik-optimaalista cooleria ei ole saatavilla, kietaise kuohuviinin ympärille jääpalapussi. Laita jääpalapussi ensin pakastepussiin ja sulje se mahdollisimman tiiviisti. Kääri sitten pussi kuohuviinipullon ympärille ja kiinnitä kuminauhalla.

Ei varsinaisesti ole suositeltavaa lisätä kuohuviiniin mitään, mutta jos lämmin kuohuviini pitää kylmentää puisto-oloissa, kokeile jääpalojen sijaan pakastettuja viinirypäleitä. Rypäleet säilyvät kylminä pitkään, mutta ne eivät laimenna viiniä jääpalojen tavoin.

Vinkki! Katso K-Ruoan sivuilta 3 x Piknikkori -inspiraatiota!

Lue myös: Raikas ja tyylikäs meloni-rucola-salaatti on Villa Conchi -cavan oiva seuralainen

Elegantti Villa Conchi -cava – viinivisionäärin kunnianosoitus äitinsä muistolle

Julkaistu 5/2018